Modifica setarile cookie
Toate categoriile

BEC a creditat mai multe institute care vor face sondaje la ieşirea de la urne la nivel naţional

Biroul Electoral Central a acreditat mai multe institute pentru a realiza, la nivel naţional, sondaje de opinie la ieşirea de la urne (exit-poll) la alegerile din data de 9 iunie.

BEC a transmis printr-o circulară, în teritoriu, lista institutelor de sondare a opiniei şi/sau societăţilor comerciale sau organizaţiilor neguvernamentale acreditate la alegerile de duminică.

La nivel naţional vor realiza sondaje Centrul de Sociologie Urbană şi Regională CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, Sodiso Research SRL, Megatronic World Productions SRL şi Arhetip Development SRL.

La nivel local vor face sondaje:

* Gabriel Smart Constrans SRL - pentru municipiul Câmpina, judeţul Prahova * Fundaţia ''Biroul de Cercetări Sociale'' - pentru municipiul Râmnicu Sărat, judeţul Buzău * Sondaje Marketing Relaţii Publice SRL - pentru oraşul Luduş, judeţul Mureş * Inter Regional Media SRL - la nivelul judeţelor Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea * Sen-Ten Media SRL - la nivelul municipiilor Sibiu şi Mediaş * Grupul pentru Acţiune Locală şi Dialog Economic (GRADECO) - în judeţele Iaşi şi Neamţ.

Potrivit BEC, operatorii de sondaj au acces în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, fără a avea voie în interiorul secţiilor.

Totodată, aceştia au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult