Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incidente la alegeri. Patru dosare penale în județul Argeș, până la ora 13:00. Ce amenzi au fost aplicate

Poliţiştii din Argeş au întocmit patru dosare penale şi au aplicat patru amenzi pentru fapte sancţionate de legislaţia electorală, a anunţat, duminică, Centrul de Comunicare Judeţean.

"Până la ora 13:00, au fost întocmite patru dosare penale (tentativă la împiedicarea exercitării drepturilor electorale - 2, furt - 1, fals - 1) şi s-au aplicat patru sancţiuni contravenţionale pentru fapte prevăzute de legislaţia electorală, în valoare totală de 4.000 de lei (continuarea propagandei electorale - 1, refuzul de a se conforma preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare - 1 şi nerespectarea prevederilor legale privind prezenţa altor persoane în cabina de vot - 2)", se arată într-un comunicat al Centrul de Comunicare Judeţean Argeş.

Conform sursei citate, procesul de votare se desfăşoară în condiţii de normalitate.

În judeţ sunt organizate şi mai multe filtre rutiere, care au inclusiv scopul de a verifica transportul de persoane în contextul electoral.

"În cursul acestei zile au fost semnalate 10 posibile incidente sau fapte ilegale în context electoral. Toate sesizările cu caracter electoral primite sunt gestionate corespunzător şi în mod echidistant, după încheierea verificărilor urmând a se stabili care dintre acestea se confirmă", se mai menţionează în comunicat.

Citește și
alegeri
Un sat din Timiș are o prezență la votare de peste 160 la sută

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult