Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alegerile locale și europarlamentare din 2024. Unde au votat și ce au transmis candidații și liderii politici

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trebuie să decidem duminică cine va avea grijă de localitatea în care trăim în următorii 4 ani, dar și cine ne va reprezenta la Bruxelles, acolo unde se iau deciziile care influențează viața fiecăruia dintre noi.

Candidații la alegerile locale și europarlamentare au ținut să fie exemple pentru alegători și mulți au venit să voteze imediat după deschiderea secțiilor.

Președintele României, Klaus Iohannis, a votat la liceul teoretic „Jean Monnet”. A venit la vot singur, întrucât soția sa, Carmen, a votat la Sibiu, unde are domiciliul.

Klaus Iohannis: „Este o zi importanta astăzi, o zi în care alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim și alegem pe cei care ne reprezintă în Parlamentul European. Eu am votat și vă invit pe toți să poftiți la vot!”

Premierul Marcel Ciolacu a votat în Buzău. A venit puțin după ora 8 dimineața și nu a stat mai mult de un minut în cabina de vot.

Citește și
alegeri locale 2024
Alegeri 9 iunie 2024. Ordinea partidelor și a candidaților independenți pe buletinul de vot. Cum ne găsim preferatul

Marcel Ciolacu, premierul României: „Am votat pentru o voce puternică în Parlamentul European și nu în ultimul rând am votat pentru investiții, autostrăzi, școli, spitale, pentru reindustrializarea României." Președintele PNL, Nicolae Ciucă, s-a prezentat la vot la 8 fix. A votat la secția din Dumbrăveni, Balotești.

Nicolae Ciucă, președintele PNL: „Am votat pentru dezvoltarea României, pentru o viață mai bună în fiecare comunitate, pentru siguranța românilor, pentru păstrarea valorilor noastre, a tradițiilor și a credinței.”

Nicușor Dan a venit să își exprime opțiunile împreună cu partenera sa de viață Mirabela, la ora 9:10, la o secție de votare din sectorul 5 al Capitalei.

Nicusor Dan, candidat la Primăria Capitalei: „Am votat pentru onestitate publică, pentru realism în viață publică, pentru că e important ca oamenii politici să ne spună pe unde suntem și ce putem realist să facem.”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a venit la secția de votare însoțită de premierul Marcel Ciolacu, dar și de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, și edilul de la Sectorul 4, Daniel Băluță.

Firea a trebuit să aștepte peste 15 minute la coadă în secția de votare din cauza aglomerației.

Gabriela Firea: „Am votat cu gândul la toți tinerii din București și la seniorii noștri. Chiar m-am bucurat să văd și tineri și seniori și adulți venind la vot. Acesta este un semnal foarte bun. Avem acum și alegeri locale și europarlamentare și este important să ne implicăm.”

Liderul AUR, George Simion, a votat dimineață la colegiul Gheorghe Lazăr pentru europarlamentare. I-a fost alături soția lui, anunțând că pentru alegerile locale va ajunge în Vrancea, unde are domiciliul.

George Simion, lider AUR: „Tot ce ne dorim este un vot corect. Tot ce ne dorim este un proces electoral democratic. Votul a fost scurt. Am votat pentru viitor, am votat pentru schimbare. Să votăm pentru viitorul copiilor noștri și pentru viitorul românilor.”

Catalin Drulă, președintele partidului USR a ajuns la secția de vot, în București, împreună cu soția și cei doi copii.

Catalin Drulă, președintele partidului USR: „Am votat pentru o Românie modernă, pentru continuarea modernizării orașelor și localităților care sunt conduse onest și unde mafiile nu mai au acces, pentru un prim pas în 2024 - un an complicat - către schimbare, modernizare și dreptate.”

Cristian Popescu Piedone a ajuns la secția de votare înainte de deschidere. A venit însoțit de fiul său, care candidează la primăria Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei: „Pentru normalitate, pentru resuscitarea Bucureștiului, pentru un aer curat, pentru un trafic fluid, pentru normalitate.”

Sebastian Burduja a venit la urne însoțit de mai mulți simpatizanți.

Sebastian Burduja: „Am votat pentru toți bucureștenii care știu că acest oraș merită mult mai mult. Sunt convins că la finalul acestei zile vom avea cu toții lucruri de sărbătorit și surprize foarte plăcute pentru acest oraș și oamenii lui minunați.”

Senatoarea Diana Șoșoacă a votat la Liceul Tehnic Traian. A venuit însoțită de fiul ei și de un grup de susținători.

Diana Șoșoacă, candidat la Primăria Capitalei: „Oamenii au înțeles ce înseamnă alegerile europarlamentare, că au ajuns să fie mai importante decât cele locale, pentru că acolo ni se tranșează soarta. Asta trebuie să înțeleagă românii. Să iasă la vot. Votul vostru contează.”

Și liderul REPER, Dacian Cioloș, a venit la urne până în orele prânzului și a insistat asupra importanței exercitării dreptului de vot.

Dacian Cioloș: „Am votat în dimineața aceasta pentru oameni competenți, integri, și muncitori atât pentru alegerile locale cât și pentru europarlamentare și acesta este mesajul meu principal : Oameni buni, veniți la vot.”

Cu un mesaj puternic pentru a mobiliza alegătorii la vot a venit și liderul Alianței Dreapta Unită, Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Votul e cea mai puternică armă pe care o are un cetățean în democrație, pe care trebuie să o folosească dacă vrea să schimbe cursurile lucrurilor, dacă vrea să dea direcția în care merge o comunitate sau o societate în ansamblu."

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult