Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"Trăim Unirea" cu două zile de evenimente spectaculoase la Cluj-Napoca

Your browser doesn't support HTML5 video.

La acest sfârșit de săptămână, în perioada 30 noiembrie - 1 Decembrie 2018, Clujul sărbătorește împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire cu muzică, artă, tradiție și spectacole impresionante.

Punctul culminant al celor 2 zile de evenimente de la Cluj va avea loc sâmbătă, de Ziua Națională a României. În Piața Avram Iancu din inima orașului, de la ora 20:00, publicul va avea parte de un Spectacol Special de Centenar: videoproiecții, lumini, actori, acrobați, ansamblu folcloric cu muzică live, coloană sonoră, artificii - toate se vor contopi într-un singur spectacol senzorial care va spune povestea românilor.

Regalul folcloric și concertele din Piața Unirii, defilarea cu tehnică militară și de intervenție, reînscenarea istorică de pe Bulevardul Eroilor și focurile de artificii sunt alte câteva dintre momentele principale ale Zilei Românilor în An Centenar, la Cluj-Napoca. Evenimentele cultural-artistice și manifestările comemorative se vor desfășura în Piața Mihai Viteazul, Piața Avram Iancu, Piața Unirii, pe Bulevardul Eroilor și la Cinema Florin Piersic. Sărbătoarea debutează vineri, 30 noiembrie, prin dezvelirile statuilor Episcopului Nicolae Ivan, Mitropolitului Bartolomeu Anania și a Cardinalului Iuliu Hossu. Din program: Piața Unirii va găzdui un program special în cadrul Târgului de Crăciun Cluj-Napoca, unde intrarea la patinoar este gratuită de 1 Decembrie.

Filmul „Pintea” va rula în prezența maestrului Florin Piersic la cinematograful cu același nume, în cadrul Centenarului Filmului Românesc, vineri - 30 noiembrie, de la ora 20:30. Sâmbătă, 1 Decembrie, cei mai îndrăgiți artiști de muzică folclorică vor concerta în Piața Unirii de la ora 13:00, urmați de concertele Holograf la 19:05 și Zdob și Zdub de la ora 20:30. La ora 18:00 se vor aprinde luminile de sărbători în tot orașul.

Vezi programul de 1 Decembrie de la Cluj-Napoca integral aici și pe Facebook

www.primariaclujnapoca.ro Facebook: http://fb.com/Cluj100

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult