(P) Zero emisii nete – este timpul pentru acțiune și rezultate
Pentru a răspunde acestei amenințări reale, studiile științifice arată că țintele de eliminare a gazelor cu efect de seră trebuie să fie ample, să includă întreaga rețea de aprovizionare, iar obiectivele pe termen lung trebuie să aibă ținte intermediare.
Nu mulți consumatorii realizează, probabil, incredibila călătorie a bomboanelor M&M sau a batonului de ciocolată preferat Mars până la magazinul din colț. Pentru a obține cu adevărat emisii nete zero, toate companiile trebuie să elimine emisiile de gaze cu efect de seră din întreaga rețea de aprovizionare – de la ferme care furnizează materia primă până la utilizatorul final al produsului – clientul.
“Mars contribuie la acțiunea climatică de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de mai bine de un deceniu, cu un obiectiv clar – stabilit în 2009 - să elimine gazele cu efect de seră din operațiunile directe până în 2040. Cu toate acestea, nu vom putea atinge ținta asumată fără colaborarea angajaților (denumiți Asociați), a furnizorilor, clienților, consumatorilor și a partenerilor din industrie. La Mars, credem că este esențial să lucrăm împreună pentru o schimbare la scară largă,” a declarat Arman Sutbayev, Manager General Mars România.
Deoarece țintele pe termen lung nu pot fi o scuză pentru lipsa de acțiune și întârziere, Mars, unul dintre cei mai mari producători de dulciuri, mâncare și mâncare pentru animale la nivel global, a impulsionat întreaga industrie să acționeze acum și a stabilit obiective intermediare o dată la 5 ani pentru a se asigura că acestea sunt îndeplinite. Încă din 2015, Mars a redus emisiile din rețeaua de aprovizionare cu 7.3% în ciuda faptului că afacerea a continuat să crească. În operațiunile directe, Mars a redus deja emisiile cu 31% și este în grafic pentru atingerea țintei din 2025 de a le reduce cu 42%.
Mai mult, Mars a anunțat recent angajamentul de a elimina emisiile de gaze cu efect de seră (GHG) din întreaga rețea de aprovizionare până în 2050, în linie cu cea mai ambițioasă țintă a Acordului de la Paris, de a limita creșterea temperaturii globale la 1.5 °C.