Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Spitalul Memorial Băneasa – sistemul medical ,,din afară”, acum, ȋn România

De peste 20 ani, românii au căutat o nouă șansă la viață și sănătate ȋn spitalele din cadrul grupului Memorial.

Pentru că aceștia reprezintă un procent important din numărul total de pacienți, liderul calității medicale din Turcia a ales să aducă ȋn țara noastră sistemul perfecționat ȋn ultimele două decenii. Memorial Group a achiziționat integral un spital cu profil oncologic și a insuflat în el expertiza unei echipe de peste 1200 de medici din 11 spitale turcești. Astfel, Spitalul Memorial Băneasa a devenit un mediu familial, sigur și confortabil pentru pacienți, unde au acces la peste 150 de medici reputați, din 20 de specialități medicale, dar și la tehnologie de vârf.

Spitalul Memorial Băneasa are capacitatea de a trata multidisciplinar afecțiuni complexe, focusul principal fiind domeniul oncologic. Abordările sunt însă unele cu totul inovative, tratamentele și tehnicile chirurgicale folosite în cadrul vindecării pacienților fiind de ultimă generație. Echipele medicale lucrează împreună și folosesc instrumente avansate de diagnostic, pentru un status corect al bolii, iar mai apoi pentru a găsi metode optime de tratament, extrem de personalizate pentru fiecare caz. Performanța actului medical nu înseamnă doar avansarea tehnologică, ci și aplicarea unor principii etice solide.

,,La Spitalul Memorial Băneasa, medicii colaborează într-un circuit terapeutic multidisciplinar, punând în practică progresul științific și tehnologic în beneficiul sănătății pacienților. Ne dorim să le oferim pacienților încrederea că problemele lor sunt ascultate, dar și rezolvate, iar suferința este minimă“, spune Azız Cıhan Sahın, General Director Memorial România.

Cu echipamente de diagnostic de înaltă precizie, o infrastructură de ultimă generație și medici de top, Spitalul Memorial Băneasa se alătură elitei medicale internaționale. Centrul medical de la București dispune de șase săli de operație, o sală de angiografie, 23 cabinete medicale specializate și echipamente avansate precum RMN 3Tesla, Computer tomograf Revolution Frontier de la General Electric, Robotul daVinci, Mamograf Digital GE (mamografii cu tomosinteză și imagini cu reconstrucție 3D) și multe altele. Spitalul are o capacitate de 107 paturi, dintre care 20 paturi de terapie intensivă și 15 paturi de spitalizare de zi, inclusiv pentru tratamentele oncologice. De la inaugurare și până în prezent, sute de români au fost salvați aici, cu ajutorul chirurgiei minim-invazive sau ghidate robotic. Medici precum: Prof. Dr. Elvira Brătilă, Dr. Mugurel Bosînceanu, Dr. Rubin Munteanu, Conf. Dr. Octav Ginghină, Dr. Mihai Eftimie, Dr. Marius Zamfir, Dr. Mircea Gheorghiţă, Dr. Eugen Crăciun, Dr. Adriana Iordan, Dr. Ioana Luca și Dr. Ruxandra Fota sunt doar câțiva dintre pionierii medicinei reuniți sub cupola Spitalul Memorial Băneasa.

,,Suntem mândri să oferim românilor acces la servicii medicale de top, la standardele noastre consacrate din Turcia. Ne dorim să extindem knowhow-ul pe care îl avem, după cei 23 de ani de practică, către Europa, iar România este prima țară în care am venit, deoarece avem mulți pacienți români. Reușitele Spitalului Memorial Băneasa se bazează pe experiența și cunoștințele științifice ale medicilor de renume din România, care se completează perfect cu tehnologia de vârf de care dispunem. Acest amalgam de competență umană și tehnologie de ultimă generație ne permite să susținem cu încredere promisiunea noastră de "Performanță medicală bazată pe fapte’’, și să continuăm să ne extindem pentru a putea să ajutăm cât mai mulți pacienți români și nu numai’’, completează Uğur Genç, Board Member la Memorial Heathcare Group.

Spitalul Memorial Băneasa dispune de un centru oncologic integrat care oferă tratamente precum: chimioterapie, radioterapie, terapie țintită, hormonoterapie, imunoterapie, chirurgie oncologică clasică și robotică. Robotul chirurgical de ultimă generaţie, Da Vinci Xi este folosit ȋn chirurgia ginecologică, toracică și generală. Departamentul are o abordare holistică și oferă tratamente personalizate pentru pacienții ajunși aici. Sute de bolnavi, veniți de cele mai multe ori cu stadii local-avansate de cancere de sân, pleuro-pulmonare, digestive, de vezică sau de prostată, pancreatice sau ginecologice au fost tratați cu succes. Ȋn cadrul Spitalului, au avut loc și premiere medicale. Dr. Mugurel Bosînceanu și Dr. Diego Gonzalez Rivas (pionierul tehnicii uniportale la nivel global) au introdus tehnica uniportală în chirurgia toracică robotică din România. Acum, țara noastră este a doua țară din lume, după Spania, în care s-au efectuat intervenții utilizând tehnica uniportală în chirurgia toracică robotică - o singură incizie de 4 cm prin care se îndepărtează tumori bronho-pulmonare. Chirurgia toracică robotică uniportală reprezintă o tehnică revoluționară, minim invazivă, cu multiple beneficii pentru pacienți.

Cunoscut la nivel internațional, încă din anul 2000, drept liderul calității medicale din Turcia, Grupul Memorial deține și primul spital din Turcia care a primit acreditarea Joint Commision International. Iar asta se datorează performanțelor medicale obținute. Cu o echipă medicală dedicată, bine pregătită și cunoscută în domeniu, Memorial este lider în domeniile de nișă și de înaltă complexitate, fiind un centru de referință pentru transplant de organe, fertilizare in vitro, chirurgie cardiovasculară, cardiologie invazivă, ortopedie, oncologie și neurochirurgie. Ȋn cei peste 23 de ani de activitate, anual, peste 2,4 milioane de pacienți au fost tratați aici. Anual, 75.000 de noi cazuri, din peste 167 de țări ajung într-unul dintre spitalele Memorial din Turcia. Românii își pun încrederea în sistemul medical pentru că regăsesc un sistem integrat de tratament. Grupul dispune de 87 de săli de operație, 7.500 de angajați dedicați și aproximativ 1.200 de medici specialiști dispuși oricând să lucreze pentru bunăstarea pacientului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult