Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) România, patria apelor minerale. Numărul 1 mondial la rezerve naturale de apă minerală

Your browser doesn't support HTML5 video.

România este numărul 1 mondial în domeniul apelor minerale. 

 

Țara noastră are izvoare ce reprezintă 40 % din rezerva totală de apă minerală naturală a Europei, iar calitatea superioară a acestora precum și conținutul special de minerale plasează țara noastră pe primul loc în lume.

Apele minerale reprezintă un avantaj competitiv regenerabil al României. În acest moment, România deține aproximativ 2500 de izvoare de apă minerală din care se valorifică mai puțin de jumătate. Se îmbuteliază doar 1,75 de miliarde de litri de apă anual.

Potențialul de producție s-ar putea dubla sau tripla dacă ar crește exporturile și promovarea de țară.

Jean Valvis, președinte Valvis Holding: ”România poate să își construiască o reputație, un renume. La un anumit domeniu, cel al apelor minerale, are un avantaj competitiv incomparabil cu ce există la alte țări. Merită România să fie campion mondial într-un anumit domeniu, și acest domeniu, protejat de păduri, într-un mod extraordinar de sustenabil. România, patria apelor minerale, e un renume, e un prilej, o mândrie care o putem construi și nimeni să poată să vină la nivelul nostru.”

Apa minerală poate deveni un brand de țară al României, prin care să se promoveze la nivel internațional, așa cum fiecare țară are propria tradiție în ceea ce privește produsele sale emblematice.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult