Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Monitorizarea, evaluarea și recuperarea post COVID, procese integrate oferite în cadrul Enayati Medical City

Criza COVID ne-a pus pe toți în situația de a ne adapta: social, profesional dar și medical. În 9 martie a.c., conform datelor oficiale, 835 552 de români au trecut prin boala COVID, dintre aceștia 91,82%, respectiv, 767 219 români s-au vindecat.

Procesul de vindecare și recuperare presupune însă în multe cazuri o evaluarea a stării de sănătate generale și o acordarea unei atenții deosebite revenirii atât fizice cât și psihice la starea de dinainte de contractarea bolii.

În cadrul Enayati Medical City, funcționează primul department de Evaluare și Recuperare Post Covid cu un program conceput în așa fel încât atât cazurile ușoare dar și cele mai complexe să poată fi evaluate complet și să beneficieze de un pachet de recuperare care să acopere toate aspectele afectate de trecerea prin boală. În cadrul primului Oraș Medical din România, s-a gândit un proces integrat punându-se laolaltă medici dedicați, specialiști, tehnologie la dispoziția pacientului care vine după trauma COVID. Puteți obține mai multe informații și programări la 021 9362 sau online.

Pachetele oferite de specialiștii din cadrul Enayati Medical City pleacă de la cele de monitorizare pe perioada bolii, perioada celor 14 zile de izolare, până la recuperare post COVID. Pentru forme grave, pachetele presupun spitalizare de 3 zile, perioadă în care se pot acoperi toate investigațiile necesare (imagistică, evaluare cardiologică, consult medic infecționist, evaluarea neurologică, pulmonară, psihologică, de diabetologie și nutritive) și se pot demara sesiunile de kinetoterapie, masaj terapeutic și hidroterapie.

Dr. Daniela Chiriță, medic primar pneumolog, în cadrul Enayati Medical City: “Deși majoritatea formelor de boală din țara noastră sunt ușoare și asimptomatice, este recomandat ca monitorizarea tratamentului și supravegherea să fie făcute de către un medic specialist. Ulterior fazei acute, pacientul trebuie evaluat cu analize de sânge, cu teste de inflamație acută și analize uzuale, cu investigație imagistică pulmonară, radiografie, sau de elecție: tomografia computerizată fără contrast, consult de boli infecțioase, consult cardiologic și în funcție de simptomatologia reziduală, în cazul formelor prelungite, consult de specialitate, în funcție de simptomatologie. Poate persista oboseala, cefaleea, durerea toracică, tusea. De asemenea, poate apărea și datorită tratamentului antiinflamator, poate apărea hiperglicemie, sau agravarea diabetului preexistent și atunci trebuie făcut consult de nutriție și diabet și, de asemenea, consult neurologic, consult psihiatric. Foarte multe din persoane dezvoltă anxietate și depresie post covid. Pentru formele severe de boală care au fost spitalizate, în special cele care au fost spitalizate în terapia intensivă, recuperarea este complexă și multidisciplinară și presupune consulturi și chiar kinetoterapie, masaj terapeutic și chiar spitalizare”. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult