Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Hernia de disc, tratată rapid și minim invaziv cu tehnologie de ultimă generație, ȋn exclusivitate la Spitalul Memorial

Aproape 15% din populație prezintă hernii de disc, arată statisticile, ȋnsă nu toți au simptome suficient de severe ȋncât să meargă la medic.  

Tratamentul afecțiunii este asociat, de către mulți pacienți, cu luni de zile de fizio și kinetoterapie sau intervenții chirurgicale cu recuperare pe termen lung. Tehnologia de ultimă generație, Endoscopia Spinală-Joimax, disponibilă ȋn Spitalul Memorial Băneasa, face posibilă excizia unei hernii de disc printr-o intervenție minim invazivă, ȋn urma căreia pacientul pleacă acasă, pe picioare, ȋn aceeași zi.

Herniile de disc sunt atribuite, cel mai des, persoanelor de peste 55 de ani, dar, din cauza stilului de viață sedentar, tot mai mulți tineri prezintă astfel de probleme. Este și cazul lui Mircea M., un bărbat de 30 de ani, care a ajuns la secția de neurochirurgie a Spitalului Memorial Băneasa cu dureri lombare, cu iradiere pe piciorul stâng, apărute ȋn urma unui efort fizic intens.

,,Lui Mircea i-am pus un diagnostic pe loc, în urma consultului clinic și a imagistici RMN – hernie de disc L5/S1 cu compresie radiculara severă. I-am recomandat intervenția chirurgicală endoscopică. Ȋn cazul său, infiltrațiile periradiculare, intraforaminale sau în canalul medular nu reprezentau o opțiune viabilă, deoarece, pe lângă durere, avea și un deficit motor recent instalat. Endoscopia spinală este o metodă chirurgicală minim invazivă, iar riscurile asociate chirurgiei clasice sunt mult minimizate, datorită tehnologiei Joimax de ultimă generație, o exclusivitate a Spitalului Memorial Băneasa'', spune Dr. Alexandru Pahonțu, medic specialist neurochirurgie la Spitalul Memorial Băneasa.

Chirurgia spinală endoscopică cu tehnologia Joimax tratează hernia de disc, dar și alte patologii spinale, cu ajutorul unor instrumente extrem de subțiri, printr-o incizie foarte mică (maximum 1 cm- media 0,7cm ). Intervenția se realizează prin intermediul unui tub foarte subțire ce are atașată o cameră de rezoluție mare (4K), care permite chirurgului să vizualizeze structurile coloanei pe monitor. Integritatea musculară și osoasă rămâne intactă. Printre beneficiile chirurgiei spinale endoscopice se numără: risc minim de sângerare, plagă și cicatrice postoperatorie foarte mică, riscuri intra și postoperatorii mult minimizate, risc scăzut de infecții și de recidivă.

Citește și
Yana
Cum a ajuns să arate o tânără după ce a slăbit până la 22 de kg. A fost dusă la spital direct din platoul unei emisiuni. FOTO

,,Mircea s-a recuperat rapid, la trei ore de la intervenție a început ședințele de kinetoterapie direct pe secție, iar după 12 ore a plecat acasă. Evoluția postoperatorie a fost una favorabilă, cu remisia completă a simptomatologiei, la două luni de la intervenție pacientul era practic refăcut complet, iar calitatea vieții nu mai este afectată'', a completat Dr. Alexandru Pahonțu.

Chiar dacă riscul de recidivă este redus (3-7%), pacienții sunt sfătuiți să facă kinetoterapie, exerciții de gimnastică medicală, sport și alte forme de mișcare, pe termen lung, pentru un tonus general bun. 

,,Nu știam că există o variantă atât de rapidă de tratament pentru hernia de disc, dar mă bucur că am avut acces la ea, atunci când am avut nevoie. Sunt recunoscător medicilor de la Spitalul Memorial Băneasa, care m-au ajutat să mă recuperez total, mult mai repede decât mă așteptam”, mărturisește pacientul Mircea M.

Ȋn acest caz, a fost implicată echipa de neurochirurgie a Spitalului Memorial Băneasa, coordonată de Dr. Alexandru Pahonțu, medic specialist Neurochirurgie.

Datorită lor, Mircea este azi un pacient mulțumit și recuperat total, cu o stare neurologică optimă și fără afectarea calității vieții. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult