Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) De ce orice firmă de pompe funebre ar trebui să ofere și servicii de repatriere decedați?

În general, casele de pompe funebre oferă doar câteva servicii: îmbălsămare / tanatopraxie, transport funerar și înhumare / incinerare.

La acestea, se adaugă produsele funerare, precum sicrie, pachete pentru pomană și parastas, coroane, jerbe și monumente funerare.

Cu toate acestea, firmele profesioniste se remarcă printr-o ofertă mult mai bogată și variată, punând la dispoziția clienților servicii precum repatriere decedați sau chiar consultanță funerară predeces, destinată rudelor unui bolnav în stadiu terminal.

În acest articol, vom vorbi, însă, despre firmele care oferă servicii de repatriere decedati și importanța acestora. În primul rând, trebuie să înțelegeți că repatrierea decedaților nu se rezumă la aducerea în țară a sicriului cu trupul neînsuflețit, ci presupune mult mai multe etape și acțiuni specifice.

În momentul în care apelați casa de pompe funebre și anunțați decesul unei rude sau al unui prieten dintr-o altă țară, aceasta va contacta firma parteneră din respectivul teritoriu.

În timp ce casa de pompe funebre din străinătate va îndeplini toate formalitățile pentru îmbarcarea sicriului cu trupul neînsuflețit într-un avion cu destinația România, firma de repatriere decedați din țară va întocmi toate actele necesare.

Apoi, în momentul sosirii transportului special, va prelua sicriul din zona cargo a aeroportului (cel mai probabil Aeroportul Internațional Henri Coandă din București) și îl va transporta la capelă, respectiv la cimitir.

Transportul se va face la bordul unui autoturism funerar cu dotări avansate, care respectă toate normele de igienă aflate în vigoare la nivelul Uniunii Europene. De asemenea, firma de repatriere decedați se va ocupa și de toate cele necesare înmormântării propriu-zise, de la lumânări și prosoape, la produse alimentare și aranjamente florale.

Există două motive principale pentru care o firmă de pompe funebre ar trebui să introducă printre serviciile sale și repatrierea decedaților. Iată care sunt acestea:

1. Numărul tot mai mare de români care locuiesc și muncesc în afara granițelor țării. Nu mai este o noutate faptul că tot mai mulți români decid să își ia soarta în propriile mâini și să plece în alte țări din Uniunea Europeană sau chiar de mai departe, în cautarea unui trai mai bun. Conform ultimelor statistici, numai în Italia, Germania, Spania, Marea Britanie și Franța locuiesc peste 3,3 milioane de conaționali.

Chiar dacă majoritatea acestora sunt tineri sau aflați la vârsta a doua, din punct de vedere statistic există o probabilitate destul de mare ca unii dintre ei să își găsească sfârșitul departe de casă, fie în accidente, fie din cauza bolilor.

În aceste condiții, este nevoie de servicii de repatriere decedați pentru ca respectivii români să își găsească liniștea eternă acasă, mai aproape de rudele și prietenii lor.

2. Serviciile de repatriere decedați denotă profesionalism din partea firmei de pompe funebre. Faptul că nu își restrâng activitatea la sectorul sau localitatea pe care o deservesc și iau în considerare toate cazurile posibile și toți clienții, inclusiv cei care au rude în străinătate, reprezintă o mare dovadă de profesionalism a firmei de servicii funerare.

În plus, pentru a oferi acest serviciu la cele mai înalte standarde de calitate, casa de pompe funebre trebuie să aibă un program non stop, acest atribut fiind o altă dovadă a seriozității și implicării sale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult