(P) Cum alegi o mașină de surfilat profesională?
Bineînțeles că este nevoie de multe alte lucruri, precum mașini de cusut și de brodat, generatoare de abur, materiale, tot felul de accesorii (foarfeci, manechine reglabile, tipar pentru sacouri, bluze, rochii, fuste etc.), însă nu despre acestea vom vorbi în continuare, ci despre echipamentele de surfilat. Mai exact, ne vom concentra asupra aspectelor pe care ar trebui să le ai în vedere pentru a achiziționa cele mai eficiente produse.
Mașina de surfilat – criterii de selecție
Așa cum menționam mai sus, nicio firmă specializată în confecționarea articolelor textile nu și-ar putea desfășura activitatea fără mașini de surfilat, a căror funcție principală este aceea de a întări marginea țesăturilor, astfel încât materialele să nu se destrame.
Dacă achiziționarea unor accesorii precum tiparele pentru sacouri, bluze, fuste, rochii etc. nu pune mari probleme, atunci când vine vorba de alegerea unui echipament specializat în procedeul surfilării, situația se schimbă. Ba chiar se complică, dacă ești la început de drum într-ale croitoriei și nu ai cunoștințe tehnice suficiente!
În caz că ai nevoie de o mână de ajutor în acest demers, uite care sunt aspectele de care ar trebui să ții cont dacă ești în căutarea unor astfel de mașini pentru atelierul tău de croitorie!
1. Ce grad de utilitate vor avea?
Pe piața de profil găsești fie mașini de cusut care includ și funcția de surfilat, fie modele specializate în acest procedeu. Primele îndeplinesc cerințe de tivire minime și sunt potrivite mai degrabă dacă ești amator sau începător în domeniu.
În schimb, în cazul în care ai un atelier mic de croitorie, cea mai bună opțiune o reprezintă un model cu funcție principală de surfilat, iar dacă deții o fabrică de confecții, cu un volum mare de lucru, atunci, evident, ai nevoie de mașini de surfilat industriale, cu un ritm de coasere alert.
2. De câte programe vor beneficia?
Cu cât numărul de programe de care dispune modelul va fi mai mare, cu atât va crește performanța acestuia. Astfel, pentru o exploatare semi-profesională și profesională, sunt suficiente aproximativ 10-15 programe, iar pentru o utilizare la nivel industrial, îți trebuie peste 15 programe, care te vor ajuta să obții mai multe feluri de margini.
3. Ce viteză să aibă?
Mai exact, câte împunsături pe minut ar trebui să realizeze mașinile de surfilat profesionale? Ei bine, modelele pentru care optezi ar trebui să asigure în jur de 1000-1200 de împunsături/minut sau, dacă ne referim la o întrebuințare industrială, peste 1300 de împunsături/minut.
4. Ce fel de cusături?
Așa cum precizam mai sus, dacă pentru achiziționarea unor accesorii simple, precum tipar sacou, rochie, fustă, bluză etc., te ghidezi doar după calitate și preț, în cazul unor astfel de echipamente complexe, trebuie să faci un research temeinic și să analizezi foarte bine ofertele de pe piață.
Dar să continuăm cu un alt criteriu de selecție, respectiv tipurile de cusături pe care le poate executa mașina de surfilat. La acest capitol, poți alege un model care să efectueze cele mai importante cusături de surfilare (triplock sau overlock, uberdeck și elastică) sau, și mai bine, poți investi într-o mașină specializată în tivire, denumită și uberdeck, care lucrează cu două sau trei ace și care folosește până la patru fire de ață. Aceasta poate include și un sistem de secționare a materialului la îmbinări, ceea ce înseamnă că marginea țesăturii va fi perfect aliniată cu traseul cusăturii.
5. Câte funcții?
Printre funcțiile pe care ar trebui să le aibă o mașină de surfilat eficientă se numără: executarea cusăturilor cu mai multe fire și mai multe ace, existența unei platforme de coasere extensibile, controlul electronic sau manual al tensionării firelor, iluminarea suprafeței de lucru, tăietor pentru surplusul de material, dimensiuni reglabile, picioruș de stabilizare cu presiune ce poate fi selectată diferit, funcție de avertizare la înfilarea corectă/incorectă, viteză de coasere ajustabilă etc.
În afară de acestea, poți beneficia și de alte funcții, suplimentare, dacă te orientezi spre modele de ultimă generație, prevăzute și cu: ecran cu afișaj electronic, panou de control digital, înfilare automată, memorie pentru diverși parametri de lucru utilizați.
La Bro Rom găsești mașini de surfilat ieftine
Dacă ești interesat/ă de o mașină de surfilat performantă la un preț bun, îți recomandăm să o achiziționezi de la Bro Rom, principalul furnizor Brother în România.
Pe site-ul său, cusutsibrodat.ro, ai la dispoziție o gamă variată de modele, care provin de la branduri internaționale renumite. Indiferent că activezi în domeniul croitoriei la nivel industrial, profesional sau semi-profesional, Bro Rom îți oferă echipamente adaptate nevoilor și experienței tale, precum și multe alte produse și accesorii: generatoare de abur, o multitudine de tipare ieftine, pentru sacouri, bluze, rochii, fuste etc.
Pentru cel mai bun raport calitate-preț, intră pe site-urile cusutsibrodat.ro și tiparedecroitorie.ro și cumpără tot ce ai nevoie pentru afacerea ta în domeniul confecțiilor!