Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Avantajele unui cuptor electric în casa ta

Cuptorul electric este un bun aliat în bucătărie.

 

Uneori, nu îi dăm importanța cuvenită acestui mic aparat și folosim fie cuptorul cu microunde, fie cuptorul convențional mai mult, dar putem profita de unele dintre avantajele de gătit cu acest tip de cuptor.

Există o serie de mituri care înconjoară acest tip de aparate, deoarece se spune că sunt mari consumatoare de energie. Deși este adevărat că un cuptor electric consumă energie, acesta consumă mai puțin decât un cuptor cu microunde, dar cu virtutea gătirii diferitelor feluri de mâncare fără ca acestea să fie afectate în gătitul lor (un exemplu clar îl reprezintă pizza sau brioșele, dușmanii unui cuptor cu microunde, deoarece știm că consistența crocantă nu se obține în timpul coacerii).

 

Printre avantajele unui cuptor electric sunt:

- Manevrarea ușoară. - O preîncălzire mai rapidă decât cea convențională. - Scăderea timpului de gătit. - Posibilitatea de a găti tocănițe. - Poate încălzi cantități mici, în funcție de consum.

Dacă sunteți unul dintre norocoșii care au un cuptor electric, atunci vă vom oferi câteva recomandări pentru funcționarea și manipularea corectă a cuptorului. Dacă nu, puteți deveni unul dintre acești norocoși, achiziționându-vă și dvs. unul!

Ce aștepți pentru a începe să pregătești preparate delicioase cu cuptorul tău electric?  

Un cuptor electric include mai multe rezistențe:

- Una este în partea de jos. - A doua, în partea de sus și este cea folosită pentru gratinare. - Una în partea frontală a ventilatorului inferior și este utilizată în combinație cu cele de mai sus.

Indicații preliminare:

* Pentru a obține o funcționare bună, specialiștii recomandă pornirea pentru prima dată în vid (încălzirea fără alimente) la 250 ° C, timp de 30 de minute, pentru a pregăti elementele de încălzire. Puteți urma această procedură pentru a curăța interiorul, deoarece grăsimile se vor încălzi și le puteți îndepărta cu o cârpă umedă (lăsați cuptorul să se răcească puțin înainte de curățare).

* Când utilizați folie de aluminiu, aveți grijă să nu atingeți pereții cuptorului pentru a evita deteriorarea smalțului.

* Înlocuiți bureții duri și detergenții abrazivi cu cârpe umezite cu oțet sau apă de lămâie. Unele cuptoare au deja un sistem de autocurățare.

* Folosiți propriile tăvi ale cuptorului, deși puteți introduce ustensile refractare și din aluminiu (acestea sunt bunuri de reținere a căldurii), este mai recomandat să folosiți tăvi sau farfurii de culoare închisă pentru a obține o gătire mai uniformă și chiar obține o rumenire mai ușor.

* Când gătiți, nu îndepărtați niciodată tava care se află în partea inferioară, deoarece aceasta protejează rezistența de curgerea alimentelor și facilitează curățarea cuptorului. Scoateți-o doar pentru a o curăța.

* Lăsați cuptorul să se răcească cu ușa închisă.

* Puteți utiliza diverse tehnici de gătit, cum ar fi bain-marie, gratinat, friptură etc.

* Grăsimile din carne sunt folosite mai bine și consumați mai puține grăsimi procesate, carnea dvs. va fi mai suculentă.

* Înainte de a vă spăla accesoriile cu un burete sau fibră moale, lăsați-le să se înmoaie în apă de lămâie.

* Așezați tava cu tocănițe cât mai central posibil, astfel încât gătitul să fie mai omogen.

* Puteți introduce mai multe feluri de mâncare fără ca acestea să-și amestece aromele.

* Opriți cuptorul cu 10 minute înainte de expirarea timpului de gătit și finalizați gătitul cu căldura reziduală.

* Gestionarea manuală a timpului de gătit.

* Decongelați alimentele înainte de gătit pentru a reduce consumul de energie.

* Folosiți lumina interioară a cuptorului pentru a vedea stadiul gătirii, evitați deschiderea ușii.

Timpii de gătit:

Timpii de gătit variază, în funcție de mâncare, dar puteți lua aceste temperaturi ca referință:

- Pește: un kilogram de peșt are un timp de gătire de 20 de minute la temperatura de 200 ° C

- Brutărie sau patiserie: Utilizați o temperatură de 160 până la 180 ° C pentru biscuiți, prăjituri, plăcinte și aluaturi.

- Aluat foietaj: Se încălzește la 220 ° C (pastele trebuie să fie reci și tava ușor umedă).

- Gratinat: Utilizați partea superioară a cuptorului la temperatura maximă și așezați tava foarte aproape de sursa de căldură. Coaceți timp de 5 minute sau până se rumenesc produsele dorit.

- Carne: Vă recomandăm să ungeți carnea înainte de a o introduce în cuptor (puteți folosi unt sau ulei pentru asta), deci va fi mai suculentă. Nu recomandăm crestarea cărnii, deoarece sucurile din carne au o cale de evacuare și carnea va rămâne uscată.

- Legume: Aplicați puțin ulei pe acestea și folosiți o temperatură de 120 până la 150 ° C într-un timp estimat de 45 până la 60 de minute.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult