Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Avantajele și dezavantajele utilizării cuptorului cu microunde

Cuptorul cu microunde este un aparat foarte util într-o locuință, deoarece este disponibil spre vânzare în diferite dimensiuni și cu diverse funcții, satisfacând cele mai diferite tipuri de public și nevoi pe care oamenii le au în casele lor.  

Există avantaje și dezavantaje ale folosirii cuptorului cu microunde, așa cum vom vedea mai jos.

Cu cuptorul cu microunde ai avantajul că este extrem de practic și își îndeplinește diversele funcții cu mare vitezăi. Încălzirea laptelui, a apei, încălzirea farfuriei cu alimente, printre alte funcții rapide sunt principalele sarcini care ne facilitează foarte mult viața de zi cu zi. Ca dezavantaj, există și problema limitării pentru unele lucruri mai sofisticate, precum gătitul, coacerea prăjiturilor, printre altele. În aceste ultime cazuri, nu toate cuptoarele cu microunde sunt capabile să o facă bine, așa că va depinde puțin de model și de calitatea cuptorului în sine.

Cuptor cu microunde Emag oferta zilei!

Principalele avantaje ale cuptorului cu microunde:

- se încălzește rapid - dezghețare rapidă - este practic - nu face murdărie

Principalele dezavantaje ale cuptorului cu microunde:

- este limitat atunci când vine vorba de gătit sau coacere mai complexă - se răcește foarte repde și ceea ce a fost încălzit

Cuptorul cu microunde are o serie de avantaje evidente:

- Ocupă puțin spațiu și este ușor de utilizat - Modul de temperatură și timpul de gătire sunt automatizate - Nu încălzește aerul din bucatarie, deoarece nu exista flacară deschisă - Ușor de dezghețat și încălzit alimente comode - Este potrivit pentru gătit mâncăruri dietetice fără grăsimi - Produsele care sunt gătite în cuptorul cu microunde rețin vitaminele - Mâncarea gătită poate fi servită pe aceleași farfurii

Atunci când cumpărăm un cuptor cu microunde de un anumit model, ne bazăm pe garanția producătorului și pe explicațiile vânzătorului. Dar este bine să știți dinainte despre dezavantajele evidente ale utilizării acestui tip de aparat:

- Principalul dezavantaj al unui cuptor cu microunde este considerat a fi o creștere a radiației electromagnetice de fundal. Dar se știe că distribuția radiațiilor în afara camerei cu microunde are loc abia după mulți ani de exploatare - Un alt dezavantaj este un gust neobișnuit al preparatelor, care este diferit de cel obișnuit gătit pe aragaz sau în cuptor - Aragazul cu microunde este neeconomic. Consumul său mare de energie - 1000 de wați de putere necesară pentru a găti carnea sau cartofii - Cuptorul cu microunde limitează numărul de rețete convenționale. Nu este posibil să prăjiți cu suficient ulei de floarea soarelui, nu puteți găti ouă și prăjituri mari - Nu este de dorit să porniți mecanismul la ralanti sau să încălziți ceva mic

Cum funcționează un cuptor cu microunde?

Cuptorul cu microunde a fost descoperit aproape întâmplător. Omul de știință Percy Spencer efectua cercetări asupra radiaților și în timp ce efectua câteva teste pe un tub vid nou, a observat că batonul de ciocolată din buzunar s-a topit.

Dându-și seama, a pus în fața magnetronului niște semințe de porumb, care după câteva clipe s-au transformat în floricele de porumb.

În doar câțiva ani, cuptoarele cu microunde au devenit foarte populare în case fără ca utilizatorii să știe neapărat cum funcționează.

Aceste cuptoare funcționează datorită undelor electromagnetice produse de un magnetron. Aceste valuri se ciocnesc cu moleculele de apă din interiorul alimentelor, făcându-le să vibreze și să le mărească temperatura. Această căldură este transmisă prin conducție către moleculele vecine până când alimentele sunt încălzite.

Odată ce ușa cuptorului cu microunde este închisă și pornită, magnetronul generează valuri care se răspândesc în toate direcțiile și se răspândesc pe pereții cuptorului pentru a ajunge la diferite părți ale alimentelor și a le găti din toate unghiurile.

Sistemul de rotație al plăcii interioare ajută, de asemenea, alimentele să primească undele uniform.

Principala diferență cu un cuptor convențional este viteza cu care are loc această schimbare de temperatură. Acest lucru se traduce și prin gătit mai rapid.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult