Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) 6 beneficii ale folosirii mașinii de spălat vase

Deși spălatul manual al vaselor este o sarcină destul de simplă, în timp poate deveni obositor, mai ales dacă ai o familie numeroasă.

În plus, nimeni nu se poate lăuda că e un lucru plăcut să stai în fața chiuvetei pentru a spăla muntele de vase după prânz sau cină.

Folosirea unei mașini de spălat vase nu numai că elimină corvoada spălării manuale a vaselor, paharelor și tacâmurilor, dar economisește bani și apă, deoarece are un impact mai mic asupra mediului și este mai igienică. În plus, în mașina de spălat vase se strică mai puține vase decât atunci când sunt spălate manual.

Ideea de a avea acasă un aparat care vă scutește de oboseală și vă permite să vă păstrați bucătăria ordonată în permanență este foarte avantajoasă. Iată de ce:

1. Este mai sigură

Spălarea vaselor în mașina de spălat vase este mai sigură, deoarece vasele sunt mai puțin manipulate decât atunci când sunt spălate în chiuvetă. Mai puține spargeri înseamnă mai puține șanse de a vă tăia și de a vă răni cu marginile ascuțite ale bolurilor sau paharelor sparte. Și mai puțină nevoie de a cumpăra alte vase.

2. Economisește timp și efort

Acest prim aspect este destul de evident. Mașina de spălat vase spală vasele și oalele în locul dvs., ceea ce vă scutește de a sta mult timp în fața chiuvetei. În plus, nu va trebui să vă frecați din greu oalele și tigăile pentru a îndepărta murdăria, ceea ce nu este deloc puțin lucru.

3. Ajută la menținerea curățeniei în bucătărie

Depozitarea farfuriilor murdare departe de ochii oamenilor și în mașina de spălat vase nu este doar comoda, ci menține bucătăria, chiuvetele și mesele de lucru mai curate.

4. Dezinfectează

Temperaturile folosite de mașina de spălat vase, prin mai multe cicluri de fierbere a apei, sunt mult mai ridicate decât cele la care se spală vasele manual.

Dacă se folosește detergentul potrivit și vasele sunt poziționate corect, mașina de spălat vase le curăță și le dezinfectează perfect, lăsându-le strălucitoare și luminoase. Acest lucru elimină mult mai multe bacterii și asigură o curățare mai profundă și mai eficientă.

5. Reduce impactul asupra mediului

Mașinile de spălat vase sunt ecologice. Cantitatea de detergent cu conținut scăzut de fosfați pentru mașina de spălat vase este semnificativ mai mică decât cantitatea de detergent lichid folosită pentru aceeași cantitate de vase.

Un aparat complet încărcat minimizează consumul de litri de apă în comparație cu spălarea manuală. Potrivit unei statistici de la Universitatea din Bonn (Germania), spălarea manuală a vaselor pentru o cină pentru 12 persoane necesită aproximativ 103 litri de apă, față de 15 litri pentru o încărcare completă a unei mașini de spălat vase de ultimă generație.

6. Reduce consumul de energie

În comparație cu o mașină de spălat vase veche din clasa A, aparatele de ultimă generație, consumă cu 30% mai puțină energie.

Greșeli pe care le putem face la utilizarea mașinii de spălat vase

Cu toate acestea, pentru ca rezultatul să fie perfect, trebuie să știți cum să folosiți corect aparatul. Din nefericire, s-a constatat că se fac adesea multe greșeli mici care compromit buna funcționare a aparatului.

De asemenea, este adevărat că uneori considerăm că știm totul despre aparat și evităm să citim instrucțiunile de utilizare, care ne-ar permite să optimizăm ciclurile de spălare în funcție de vasele și tigăile care urmează să fie spălate.

Iată o listă cu cele mai frecvente greșeli în utilizarea mașinii de spălat vase:

1. Să crezi că spălarea manuală este mai eficientă decât spălarea la mașina de spălat vase

În ceea ce privește igiena și respectarea mediului, mașina de spălat vase este cea mai bună, deoarece asigură o acțiune excelentă de igienizare și utilizează bine resursele de apă.

2. Să clătești vasele înainte de a le pune în mașina de spălat vase

Pastilele de detergent au nevoie de murdărie pentru a o curăța, iar dacă vasele ajung deja înmuiate, enzimele din detergent nu își vor face treaba cum trebuie. Această practică poate deteriora suprafața vaselor și a tigăilor, așa că cel mai bine este să îndepărtați resturile mari de mâncare cu o perie sau un șervețel, dar să puneți vasele murdare înapoi în mașina de spălat vase fără a le clăti.

3. Să utilizezi un tip de detergent greșit

Școala veche spune că detergenții sub formă de pudră sunt mai buni decât noile oferte lichide, deoarece pulberea se dizolvă perfect, în timp ce lichidele pot conține reziduuri care înfundă canalizările și țevile.

Pentru o spălare atentă la mediu și la țevi, este recomandabil să optați pentru detergenți fără parfumuri, policarboxilați și fosfați (substanțe foarte poluante). Pe piață există o mare varietate de produse ecologice care înlocuiesc cele mai nocive substanțe chimice cu altele, cum ar fi acidul citric, citrații și bicarbonatul, care asigură o spălare excelentă, respectând în același timp ecosistemul nostru delicat.

Tabletele 3 în 1 reprezintă o alternativă valabilă la detergenții lichizi și pudră și, de asemenea, reduc consumul de substanțe de clătire și sare.

4. Să nu folosești corectă potențialul mașinii de spălat vase

Mașinile de spălat vase sunt mai convenabile dacă o încărcătură completă este spălată cu cantitatea corectă de detergent. În caz contrar, există riscul de a irosi apă, energie și detergent.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult