Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) 5 motive pentru a finisa pereții interiori cu tencuială decorativă

Dacă ai ajuns în faza execuției finisajelor unei locuințe și încă nu ești hotărât în privința materialelor pe care să le folosești pentru pereții interiori, tencuiala decorativă este cea mai bună soluție pe care ți-o putem sugera.

Este materialul cel mai des folosit pentru decorarea pereților la interior, dar și la exterior, iar pentru a înțelege de ce ar trebui să optezi pentru această variantă, îți prezentăm principalele avantaje de care te vei bucura.

Are prețuri accesibile  

Tencuiala decorativă face parte din gama celor mai ieftine materiale folosite pentru finisajele pereților interiori. Avantaj important, având în vedere că se aplică în faza finală a lucrărilor de construcție și renovare, după ce ai investit deja sume importante în etapele de execuție precedente. Mai mult, trebuie să știi că un preț scăzut nu înseamnă și o calitate proastă a materialului, tencuiala decorativă având un raport excelent calitate-preț.

Este într-o ofertă foarte variată  

Atunci când te-ai decis să folosești tencuiala decorativă, trebuie să știi că ai la dispoziție o ofertă extrem de variată, așa că ai toate șansele să găsești ceva pe gustul tău. În funcție de compoziție, tencuiala decorativă se împarte în mai multe categorii: mozaicată, siliconică, acrilică, minerală și silicată. Fiecare din aceste categorii este disponibilă în trei variante de granulație și într-o gamă variată de culori. Dacă ți-e greu să alegi un singur tip de tencuială dintr-o astfel de ofertă generoasă, poți încerca și combinații de modele și culori.

Se aplică ușor  

Multe tipuri de tencuială sunt disponibile într-o formă gata de utilizare, așa că nu necesită o preparare laborioasă în prealabil, putând fi aplicată imediat ce ai deschis recipientul. Dacă ai minime cunoștințe de zidărie, aplicarea tencuielii decorative nu ridică nici un fel de problemă.

Trebuie ca, înainte de aplicare, să cureți bine pereții de stratul anterior de tencuială sau vopsea, precum și de orice urmă de murdărie, igrasie sau mucegai. Repară, apoi, eventualele crăpături, după care șlefuiește suprafața, pentru a deveni cât mai netedă. Odată terminate aceste operațiuni, aplică amorsă, care trebuie să fie de o culoare cât mai apropiată de cea a tencuielii, după care lasă peretele să se usuce 24 de ore. Pregătește tencuiala conform indicațiilor producătorului și aplică peste stratul de amorsă.

Asigură o bună protecție a pereților  

Dincolo de aspectul estetic, tencuiala decorativă are și rol practic. Acesta constă în protejarea pereților pe care este aplicată, misiune de care se achită cu brio. Materialul ține departe umezeala, permițând totodată peretelui să respire, iar, astfel se elimină riscul apariției igrasiei, mucegaiului și a mirosurilor neplăcute generate de acestea. Totodată, tencuiala decorativă îmbunătățește și izolația fonică a camerelor în care este aplicată, contribuind și la o mai bună izolare termică. În acest fel, căldură se păstrează mai mult în încăpere pe timpul iernii, la fel și răcoarea generată de aerul condiționat vara, scăzând astfel și valoarea facturilor la gaz și curent.

Este ușor de întreținut  

O altă calitate a tencuielii decorative este rezistența la praf și murdărie. Culorile se mențin vii multă vreme, iar pereții nu par îmbâcsiți, aspectul de „casă nouă” păstrându-se, astfel, timp îndelungat. În eventualitatea în care apar pete de murdărie, aceste se pot îndepărta cu ușurință, fără a fi afectată calitatea tencuielii. Așadar, dacă îți dorești un material ieftin, durabil, disponibil într-o paletă cromatică bogată și care să ofere pereților un grad de protecție ridicat, tencuiala decorativă răspunde tuturor acestor cerințe.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult