Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) 10 sfaturi pentru a deveni un manager mult mai bun

Fiind manager, ai o responsabilitate mare deoarece trebuie să menții mereu angajații motivați și productivi.

Acest lucru nu este întotdeauna ușor, însă cu puțină răbdare, poți învăța cum să-ți ghidezi echipa pentru a lucra mai eficient și pentru a atinge obiectivele companiei. Iată 10 sfaturi care te vor ajuta să devii un manager mai bun!

Arată-le angajaților că îi apreciezi

Pe lângă recompensele financiare, angajații au nevoie și de apreciere pentru munca depusă. Există multe metode prin care îți poți arăta recunoștința, altele decât spunând ‘’mulțumesc’’. Spre exemplu:

Laudă fiecare angajat care a dus la capăt o sarcină dificilă în fața colegilor.

Oferă o recompensă sau organizează o petrecere când se atinge un obiectiv important în firmă.

Răsplătește-ți echipa cu un cadou sau o excursie, când aceasta a avut o perioadă de randament foarte mare. Poți deasemenea să pui și zile libere în program, dacă acest lucru este posibil.

2. Oferă puterea exemplului

Înainte de a le spune angajaților principiile pe care te aștepți ca aceștia să le respecte, asigură-te că și tu ești un exemplu. Oamenilor nu le place să urmeze un lider care nu face ceea ce spune. Deși e important să știi cum să-ți prezinți ideile, nu uita că faptele contează mai mult. Dacă membrii echipei tale vor observa faptul că muncești din greu, îți dai interesul și te dezvolți permanent, vor avea și ei tendința să repete acest comportament.

3. Deleagă o parte din activități

Deși te-ar putea tenta ideea de a face totul singur, această strategie duce la epuizare și scade performanța. Când este nevoie, înmânează unui angajat o parte din sarcinile tale. Deasemenea, ia în considerare instalarea unui software pentru a automatiza o parte din procesele de management. Delegarea te va ajuta să economisești timp, ce îl poți folosi într-un mod mai productiv.

4. Creează relații de prietenie

Comunicarea este una dintre cele mai importante abilități ale unui manager. De aceea, încearcă să te înțelegi cât mai bine cu angajații. Încurajează-i să pună întrebări și oferă-le răspunsuri! Deasemenea, fii răbdător și înțelegător atunci când apar probleme și au nevoie de ajutor suplimentar. Astfel, membrii echipei tale vor fi deschiși și munca va fi mai ușoară pentru tine.

5. Oferă feedback

Feedback-ul nu trebuie să fie descurajant! Transmite-i fiecărui angajat atât slăbiciunile, cât și punctele forte. Explică-i unde se află ca performanță și unde trebuie să ajungă! Fii cât se poate de clar și folosește cifre și măsuri specifice. Deși schimbările nu vin peste noapte, odată ce membrii echipei tale înțeleg ce trebuie să îmbunătățească, se vor dezvolta mai rapid.

6. Fă ședințe individuale

Poți organiza multe ședințe în echipă dar majoritatea nu vor avea niciun impact asupra creșterii afacerii. Ambițiile și nevoile oamenilor sunt diferite! Prin intermediul ședințelor individuale, poți descoperi mai ușor dorințele și problemele fiecărui membru al echipei și poți crea strategii personalizate, prin care acestea să fie depășite.

7. Alege uniformele de lucru potrivite

Uniformele joacă un rol important într-o organizație! Acestea pot ajuta clienții să identifice mai ușor angajații și contribuie la promovarea imaginii companiei. Dacă încă n-ai introdus o uniformă obligatorie, fă acest lucru acum. Alege un model care să se potrivească cu industria în care activezi. Cea mai simplă variantă pentru inchirierea uniformelor de lucru, este un tricou cu logo-ul companiei. Dar poți folosi și un șorț sau halat, precum cele de la lindstromgroup.com/ro.

8. Stabilește obiective clare

Spune echipei în ce direcţie vrei să mergeţi și dă un sens acţiunilor lor. Angajații au nevoie de un scop pentru a lucra eficient. Fie că ai obiective de îndeplinit la nivel de departament sau la nivel de companie, împarte-le cu echipa. În acest fel, membrii vor deveni conștienți de impactul produs de sarcinile lor și vor fi motivați să muncească.

9. Controlează-ți emoțiile

Un manager bun este stabil emoțional, are o personalitate plăcută și inspiră încredere. Chiar dacă reprezinți o autoritate, e important să nu iei lucrurile personal și să recunoști când greșești. Nu este necesar să fii întotdeauna o persoană dură și să te impui în fața celorlalți.

10. Fă investiții în echipă

După cum știi deja, cea mai importantă resursă în cadrul oricărei organizații este cea umană. Iar pentru a dezvolta potențialul angajaților, este nevoie să investești în aceștia. Cursurile, training-urile și programele de învățare online necesită resurse financiare. Însă pe termen lung, îți vei forma o echipă puternică și vei putea spune că ți-ai făcut treaba bine.

Cum să devii un manager de succes

Cea mai simplă metodă este să accepți faptul că nu știi totul și trebuie să te dezvolți în mod continuu. Un manager bun oferă puterea exemplului, sprijină și încurajează angajații să evolueze. Urmând sfaturile de mai sus, vei putea face și tu aceste lucruri și vei avea mai mult succes.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult