MedLife a derulat programe de testare gratuită a învățătorilor, angajaților din turism și donatorilor de plasmă
Galerie foto
Astfel, a lansat programe naționale de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 de testare pentru învățători și industria hotelieră și program de testare și evaluare a stării de sănătate gratuit pentru donatorii de plasmă.
Sprijin pentru industria hotelieră din România
În plin sezon de vacanțe, date fiind restricțiile internaționale, românii au ales în principal destinații turistice autohtone.
Pentru a veni în sprijinul angajaților din industria hotelieră, care, în ciuda contextului epidemiologic, au intrat zilnic în contact direct cu numeroase persoane, MedLife a lansat un program național de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 în perioada 7 – 22 iulie 2020.
În cadrul programului, MedLife a pus la dispoziție mii de teste gratuite care detectează prezența anticorpilor specifici COVID-19 în organism, produși ca răspuns la infecția cu noul coronavirus, pentru angajații în contact direct cu turistii: recepționer/ă, camerist/ă, ospătar/ ospătăriță, lucrător spa, hotel etc.
Testele serologice IgG arată dacă o persoană a intrat în contactul virusul, indiferent dacă a avut sau nu simptome specifice.
Prin acest demers, MedLife a ajutat atât angajații, cât și angajatorii să își desfășoare activitatea cu încredere și responsabilitate, oferindu-le posibilitatea de a afla dacă personalul a intrat în contact cu virusul”, a declarat Mihai Marcu, CEO MedLife.
Susținerea siguranței în școli, prin testarea gratuită a învățătorilor
Astfel, în perioada 1 -14 septembrie 2020, învățătorii au beneficiat de testare gratuită a anticorpilor specifici COVID-19 în peste 140 de centre de recoltare MedLife din țară.
• Au fost completate 2680 de formulare pe site și 1176 de învățători din peste 50 de orașe din țară s-au prezentat la analize. • Din totalul de 1176, 53 de probe au fost pozitive, însă nu au fost identificate focare. • Vârsta medie a învățătorilor testați pozitiv este de 43 de ani, cu preponderență feminină. • Mobilizarea a fost națională, cele 1176 de probe au fost recoltate în 93 de puncte de recoltare din toata țara.
Prin parcurgerea unei proceduri extrem de simple, cadrele didactice au putut afla dacă au intrat în contact cu virusul și dacă au dobândit, pentru o anumită perioadă, imunitate naturală pentru SARS-CoV-2.
Rezultatul obținut în urma testării a arătat că gradul de imunizare naturală a învățătorilor pentru COVID-19 este foarte mic, de 4,5%.
Luptăm până la ultima picătură de plasmă ÎMPREUNĂ, prin sprijinirea donatorilor
O serie de studii internaționale au demonstrat eficiența tratamentului cu plasmă convalescentă, mai ales la pacienții cu forme grave ale bolii, inclusiv o scădere semnificativă a mortalității.
Acest tip de tratament a fost aprobat de către Comisia Europeană încă de la începutul lunii aprilie, iar în România a fost introdus în protocolul de tratament pentru COVID-19 spre finalul lunii mai.
Astfel că MedLife a lansat o campanie de informare despre donarea de plasmă și importanța donării, pentru a crește numărul de donatori, iar informațiile au ajuns la circa 5 milioane de români.
MedLife le-a oferit donatorilor posibilitatea de a beneficia gratuit de un test RT-PCR pentru confirmarea vindecării, în cazul în care nu au avut un asemenea test, și de un test IgG, în cazul persoanelor asimptomatice care nu au fost confirmate printr-un test RT-PCR pozitiv De asemenea, donatorii au beneficiat în mod gratuit, după donare, de două screening-uri medicale complete pentru evaluarea în dinamică a stării de sănătate.
În acest demers s-au înscris circa 2000 de români, iar până la data redactării acestui articol, 200 au făcut deja dovada faptului ca au donat.
Continuăm să Facem România bine
“Primele demersuri de testare le-am pornit pentru a veni în sprijinul comunităților din România în era COVID și de a le ajuta să își desfășoare activitatea, pe măsură ce acest lucru a fost posibil. Avem intenția de a continua astfel de programe, ne dorim să venim în sprijinul și altor comunități, ajutându-le în desfășurarea activităților în siguranță”, a declarat Ina Bădărău, PR Manager MedLife.
Articolul face parte din campania MedLife Facem România bine. http://www.medlife.ro/facem-romania-bine/
De 26 de ani suntem alături de tine și nu ne oprim. Sprijinim sistemul medical și oamenii din România în pandemie/ Facem cercetare medicala in romania (aici se schimba in functie de ce direcție avem de promovat)
Pentru că azi, mai mult decât oricând medicina înseamnă să te lupți prin știință și cunoaștere. Ne adaptăm continuu la prezent și ne pregătim pentru viitor.
Articol susținut de MedLife