Consumatorii Bergenbier sunt eroii pădurilor de brad
Your browser doesn't support HTML5 video.
La șapte luni de la plantare, am vrut să vedem cum arată locul, așa că am făcut o vizită pe munte, în Bucium, județul Alba, și am discutat cu specialiștii silvici de la Ocolul Silvic Abrud R.A., cei care se ocupă de îngrijirea zonei plantate de Bergenbier.
Bergenbier și Plantăm Fapte Bune în România au plantat în aprilie 2018 conifere în trei zone din țară: Bucium, Sohodol și Râu de Mori, zone pe care le-au identificat în urma unor studii la care au contribuit și ocoalele silvice din regiune.
În zona Râu de Mori au fost plantați aproximativ 15.000 de brazi, iar restul de 35.000 de brazi au fost plantați în zonele Bucium și Sohodol. Acum, de îngrijirea lor se ocupă personalul silvic din ocoalele silvice partenere. Și, după cum am văzut, pădurea e pe mâini bune! 10 hectare de teren montan reîmpădurit au fost redate naturii.
“Pădurile de brazi influențează în mod pozitiv mediul înconjurător prin reglarea circuitului apei în natură, de exemplu un molid la vârsta adultă reține o tonă de apă. Tot coniferele ajută la diminuarea diferențelor de temperatură, în pădure fiind întotdeauna mai cald iarna cu 4-6 grade și mai rece vara cu 2 până la 4 grade”, ne-a spus domnul inginer Tudor Butnariu, Șeful Ocolului Silvic Abrud R.A.
Întreg procesul de plantare a acestor brazi a fost susținut de consumatorii Bergenbier, care au dovedit cât de ușor este să te răcorești și să reîmpădurești.