Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Adi Despot şi Mirela Bucovicean, invitaţi la o lansare în Japonia. "Parcă eram într-o navă spaţială"

Your browser doesn't support HTML5 video.

O călătorie magică pe care nu o vor uita niciodată: astfel descriu solistul trupei Viţa de Vie şi fondatoarea platformei Molecule F cele trei zile pe care le-au petrecut în capitala Japoniei, unde au mers la un eveniment important din Tokyo.

Mirela Bucovicean şi Adi Despot au venit joi la „Vorbeşte Lumea” şi au povestit despre călătoria lor „magică” la Tokyo, din care tocmai s-au întors după ce au participat la o lansare globală. Şi-au descris pe larg experienţele pe care leau postat pe Facebook şi Instagram.

„La nivel de design şi inovaţie, japonezii chiar sunt vizionari”, spune Mirela Bucovicean. „Am fost la o lansare globală şi eram acolo în jur de 800 de oameni din toată lumea. A fost de-a dreptul fabulos. La petrecerea de lansare am trecut printr-o grădină japoneză superbă, unde totul era aliniat la milimetru.”

„La un moment dat am intrat pe un culoar relativ îngust, parcă era o navă din filmele SF. Deodată s-au deschis uşile şi o lumină mare, albă, care parcă ne chema la ea”, mai povesteşte Mirela. „Mixul între tradiţiei şi inovaţie, nou şi vechi, este probabil cel mai prezent în Japonia din toate ţările lumii”.

„Motivul pentru a fost ales Tokyo a fost interesul lor pentru un stil de viaţă mai sănătos”, spune Adi Despot. „Este cea mai tare ţară în care am fost”.

„Am plecat mai ameţit decât am ajuns”, recunoaşte, pe de altă parte, Adi Despot. „Este o combinaţie foarte ciudată de viitor şi trecut. E foarte ciudat cum arată totul. Oamenii au, pe de altă parte, un bun-simţ şi o linişte care par atributul unei culturi din vechime. Nu prea au simţul umorului – sau nu îl înţelegem noi”.

Solistul Viţa de Vie a povestit şi o întâmplare amuzantă din timpul acestei călătorii. „Ultima noastră cină era într-o cârciumioară foarte mică, Mikey Hash, cu care eram la masă, a cerut o sticlă de apă minerală mare. Chelnerul i-a zis „Sorry, we don’t have big bottle”. Atunci a cerut una mică şi l-a întrebat cum se zice ‚mic’ în japoneză. Apoi l-a întrebat cum se zice ‚mare’ şi chelnerul i-a răspuns ‚Sorry, we don’t have big bottle’”.

„Ce m-a frapat de fiecare dată e că sunt foarte la locul lor, nu vor să epateze cu nimic. Acolo e o dovadă de prost-gust să vorbeşti tare, să râzi în metrou. Extraordinar de ordonaţi, ai pe jos săgeţi care îţi arată pe unde să mergi”, povesteşte Mirela Bucovicean

Adi Despot nu a fost la fel de impresionat de muzica din această ţară. „Muzica japoneză este cumva la extreme. O parte tradiţională, care e foarte contemplativă, probabil şi cu capacităţi de vindecare. Pe de altă parte, au nişte genuri de metal pentru copii, grotesc amestecat cu muzica.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult