Victorii pe linie ale lui Trump la alegerile din SUA: "Sunt candidatul absolut". Rezultatul obtinut de Hillary Clinton

Dată publicare: 27-04-2016 07:54
Dată actualizare: 30-04-2016 07:12


Donald Trump

 Donald Trump a castigat marti alegerile primare republicane in cinci state din nord-estul SUA, dupa victoriile obtinute in Rhode Island si Delaware, relateaza AFP si DPA.

 Donald Trump, favoritul la investitura partidului sau pentru alegerile prezidentiale americane din noiembrie, a obtinut de asemenea victorii in statele Pennsylvania, Maryland si Connecticut, consolidandu-si astfel avansul fata de contracandidatii sai republicani, senatorul Ted Cruz si guvernatorul John Kasich.

Mesajul lui Trump dupa victorie

Miliardarul Donald Trump s-a declarat marti drept 'candidatul natural' pentru a reprezenta partidul republican in alegerile prezidentiale americane din noiembrie, dupa ce a obtinut victorii in alegeri primare republicane din cinci state, relateaza AFP.

'Ma consider candidatul natural, absolut', a declarat el in cursul discursului sau despre victoriile obtinute in statele Connecticut, Maryland, Delaware, Rhode Island si Pennsylvania. 'Senatorul Ted Cruz si guvernatorul John Kasich ar trebui sa se retraga din cursa' pentru investitura partidului, a adaugat el.

Cu acest nou triumf electoral, miliardarul american si-a accentuat avansul in fata celor doi rivali republicani care au ajuns in week-end la o intelegere pentru a incerca sa-l impiedice sa obtina numarul necesar de delegati in vederea investiturii in cadrul conventiei republicane din iulie, de la Philadelphia.

Dar Pentru Donald Trump importanta nu este numai castigarea alegerilor, fiindu-i necesar un procentaj foarte mare in cele 10 alegeri primare ramase. Cele cinci victorii obtinute marti reprezinta reprezinta 'cea mai mare seara a noastra', a mai spus Donald Trump.

Hillary Clinton a castigat alegerile primare in patru state si promite sa uneasca Partidul Democrat

Candidata democrata la alegerile prezidentiale Hillary Clinton a promis sa uneasca partidul sau de centru-stanga inaintea alegerilor prezidentiale din noiembrie, in pofida unei puternice provocari in alegerile primare din partea contracandidatului sau, senatorul Bernie Sanders, relateaza DPA.

'Cu ajutorul dumneavoastra ne intoarcem in Philadelphia pentru Conventia Nationala Democrata cu cele mai multe voturi (...)', a declarat Hillary Clinton sustinatorilor, dupa ce a castigat marti alegerile primare democrate in patru state ( Pennsylvania, Maryland, Connecticut si Delaware).

'Vom unifica partidul nostru pentru a castiga aceste alegeri si vom construi o America in care sa putem creste cu totii, o America in care sa se ridicam reciproc si sa nu ne doboram unii pe altii', a spus candidata democrata la investitura pentru Casa Alba

Pe de cealalta partie, Bernie Sanders a obtinut o singura victorie, in Rhode Island.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO