Victorie zdrobitoare a lui Hillary Clinton in alegerile primare din South Carolina. Sanders si-a recunoscut infrangerea

28-02-2016 07:09

Hillary Clinton

Hillary Clinton a obtinut o victorie zdrobitoare sambata asupra lui Bernie Sanders in alegerile primare democrate din Carolina de Sud.

Succesul lui Clinton prevesteste alte victorii in "Super Tuesday", pe 1 martie, etapa cruciala spre nominalizarea pentru alegerile prezidentiale din Statele Unite in noiembrie.

Acolo unde senatorul Barack Obama a castigat spectaculos alegerile primare din 2008, Hillary Clinton a obtinut 73,5% din voturi contra 26% pentru Bernie Sanders, potrivit rezultatelor aproape complete, relateaza Agerpres.

Deruta pentru senatorul de Vermont este mai mare dupa victoria obtinuta asupra rivalei sale in New Hampshire, singura dintre cele patru consultari pe care a castigat-o in aceasta etapa embrionara a alegerilor primare.

"Maine, aceasta campanie devine nationala!", a declarat fostul secretar de stat al lui Barack Obama intr-un discurs la Columbia, capitala acestui stat situat pe coasta Atlanticului. "Vom lupta pentru fiecare vot, in fiecare stat", a subliniat ea.

"Nu avem nevoie sa-i redam Americii maretia. America nu si-a pierdut niciodata maretia", a mai spus ea, cantarindu-si cuvintele, intr-un atac la adresa lui Donald Trump, favoritul alegerilor primare republicane.

Recitandu-si propunerile pentru a ajuta minoritatile in domeniile educatiei si ocuparii fortei de munca, ea a criticat, cu accente populiste, companiile ce "abuzeaza de angajatii lor si isi exploateaza consumatorii".

"Stiu ca poate parea un pic ciudat in aceste zile sa auzi spunand o candidata la presedintie ca avem nevoie de mai multa iubire si bunatate in America. Dar, din inima, va asigur ca avem nevoie" de asa ceva, a adaugat ea.

Bernie Sanders si-a recunoscut imediat infrangerea in fata candidatei, potrivit directoarei de comunicare a lui Hillary Clinton, Jennifer Palmieri.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO