Trump si-a concediat directorul de campanie. Schimarea pregatita de miliardar inainte de confruntarea cu Hillary Clinton

Dată publicare: 20-06-2016 18:06
Dată actualizare: 23-06-2016 01:01


Donald Trump

 Candidatul republican la Casa Alba, Donald Trump, s-a despartit de directorul sau de campanie, Corey Lewandowski, a anuntat luni o purtatoare de cuvant pentru New York Times.

 Echipa de campanie a lui Donald Trump pentru presedintie, care a atins un record istoric in alegerile primare republicane primind aproape 14 milioane de voturi, a anuntat luni ca Lewandowski nu va mai lucra de acum incolo pentru campanie, a indicat Hope Hicks, purtatoare de cuvant a miliardarului pentru cotidianul american, citat de AFP. "Echipa ii multumeste lui Corey pentru munca sa si devotamentul sau si ii doreste bine in continuare", a spus ea.

Corey Lewandowski a condus operatiunile campaniei omului de afaceri de la inceput, iar Donald Trump i-a atribuit succesele lui initiale in alegerile primare, in special in statul New Hampshire.

Dar dupa adjudecarea victoriei in alegerile primare, Trump si-a intarit echipa si a angajat consilieri politici mai experimentati decat Corey Lewandowski, in special pe Paul Manafort, considerat mai capabil sa asigure tranzitia spre o campanie prezidentiala traditionala.

Huffington Post noteaza ca Lewandowski a fost concediat pentru ca ultimele sondaje arata scaderi semnificative in cazul lui Trump si pentru ca acesta a insistat ca miliardarul sa isi continue campania in acelasi stil ca in alegerile primare.

Lewandowski s-a vazut acuzat ca ar fi agresat o jurnalista in luna martie. El a negat orice contact cu tanara femeie, dar imagini ale camerelor de supraveghere au confirmat altercatia, desi un judecator a clasat in cele din urma dosarul. Donald Trump si-a aparat atunci viguros colaboratorul.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO