Trump, acuzat ca instiga la asasinarea lui Hillary Clinton: Luati armele garzilor ei de corp si vom vedea ce se va intampla

Dată publicare: 17-09-2016 09:44
Dată actualizare: 20-09-2016 07:04


donald trump

Donald Trump a fost acuzat din nou de indemnuri la violenta impotriva lui Hillary Clinton, dupa ce a facut ironii cu privire la ce s-ar putea intampla daca garzile ei de corp ar fi dezarmate.

 

In fata unei audiente de circa 4.000 de sustinatori la Miami, Florida (sud-est), miliardarul a declarat, cu privire la garzile de corp inarmate care o insotesc pe rivala sa, ca prezenta lor "este impotriva celui de-al doilea amendament" la Constitutia americana, referitor la dreptul de port-arma.

"Garzile sale de corp ar trebui sa renunte la toate armele lor. Ei ar trebui sa renunte la armele lor. Nu-i adevarat? Ei ar trebui sa-si depuna armele imediat, ce credeti? Da, da, luati-le armele. Ea (Hillary Clinton) nu mai vrea arme. Luati-le si vom vedea ce se va intampla, ok. Va fi foarte periculos", a spus Trump.

Hillary Clinton si Donald Trump beneficiaza, in calitate de candidati la presedintie, de protectia "Secret service".

Afirmatiile candidatului republican au suscitat o reactie imediata din tabara democrata. "Donald Trump, candidatul republican la presedintie, are tendinta de a incita oamenii la violenta", a acuzat directorul de campanie al lui Hillary Clinton, Robby Mook. "Fie ca face acest lucru pentru a provoca manifestatii in timpul unei reuniuni, fie in trecere sau chiar in gluma, aceasta este o caracteristica inacceptabila pentru cineva care aspira la functia de comandant-sef" al armelor, a subliniat Mook.

"El nu este calificat pentru a fi presedinte si este timpul ca liderii republicani sa denunte acest comportament ingrijorator al candidatului lor", a punctat acesta intr-un comunicat.

In august, Hillary Clinton a estimat ca Trump a mers prea departe cand le-a sugerat, in opinia sa, detinatorilor de arme sa opuna rezistenta in cazul in care democrata va fi aleasa presedinte al SUA, la 8 noiembrie.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO