SUPER TUESDAY 3. Hillary Clinton si Donald Trump au obtinut victorii norocoase. Candidatul care si-a anuntat RETRAGEREA

Dată publicare: 16-03-2016 07:35
Dată actualizare: 19-03-2016 06:57


Hillary Clinton si Donald Trump au obtinut cateva victorii importante la primarele democrate din Illinois, North Carolina, Missouri, Florida si Ohio, in timp ce republicanul Marco Rubio a anuntat ca se retrage din cursa.

Hillary Clinton a invins marti la primarele democrate din Illinois (nord), dupa ce in cursul serii iesise victorioasa si in Florida, Ohio si Carolina de Nord, potrivit estimarilor prezentate de televiziunile americane, scrie AFP.

In statul Missouri, foarte disputat atat in tabara democratilor, cat si la republicani, Hillary a reusit sa obtina victoria la mica distanta in fata lui Bernie Sanders, care si-a felicitat adversara, dar a subliniat ca isi va continua campania pentru obtinerea unui loc in cursa finala. Iar Donald Trump a multumit electoratului din Missouri, desi lupta dintre el si senatorul ultraconservator Ted Cruz este inca disputata in acest stat.

Donald Trump a castigat marti primarele republicane din Illinois si Carolina de Nord, dupa ce mai devreme obtinuse victoria si in Florida, potrivit estimarilor prezentate de televiziunile americane, scrie AFP.

Omul de afaceri isi intareste astfel pozitia de favorit al taberei conservatoare. Victoria detasata din Florida l-a constrans pe adversarul sau Marco Rubio sa se retraga din cursa pentru Casa Alba.

Succesul omului de afaceri in varsta de 69 de ani a marcat sfarsitul aventurii prezidentiale a tanarului senator Marco Rubio, considerat un timp "Obama republican", dar incapabil sa castige in propriul bastion.

"Oamenii sunt furiosi (...) Este un tsunami politic, ar fi trebuit sa ne dam seama de asta inainte", a declarat Marco Rubio anuntand ca pune capat campaniei sale.

"Desi nu pare intentia Domnului ca sa devin presedinte in 2016, si poate niciodata, si cu toate ca mi-am suspendat campania, faptul ca am ajuns atat de departe arata cat de unica este America", a adaugat Marco Rubio in fata partizanilor din orasul sau natal, Miami, intr-un discurs denuntand implicit campania miliardarului Donald Trump.

"Multumesc, Florida!", a reactionat imediat pe Twitter Donald Trump. Omul de afaceri din New York, pe care nimeni nu ar fi pariat in urma cu noua luni, s-a apropiat mai mult de obiectivul sau: sa poarte culorile republicanilor la prezidentialele de la 8 noiembrie.

Totusi, Donald Trump a inregistrat un esec in Ohio, in fata guvernatorului acestui stat, John Kasich.

Rezultatele primarelor republicane din Missouri erau in continuare asteptate.

Cum arata victoriile inregistrate de Clinton si Trump:

Carolina de Nord
Republicani: Donald Trump
Democrati: Hillary Clinton

Florida
Republicani: Donald Trump
Democrati: Hillary Clinton

Ohio
Republicani: John Kasich
Democrati: Hillary Clinton

Illinois
Republicani: Donald Trump
Democrati: nu au fost inca anuntate

Missouri
Republicani: Donald Trump
Democrati: Hillary Clinton
 


VIDEO PROTVPLUS.RO