Prima confruntare dintre Hillary Clinton si Trump, cea mai urmarita dezbatere din istoria SUA. "As putea sa o atac mai dur"

Dată publicare: 28-09-2016 07:49
Dată actualizare: 01-10-2016 07:14


Donald Trump se gandeste sa schimbe strategia pentru a doua dezbatere cu Hillary Clinton, care va avea loc duminica viitoare. Intre timp, prima confruntare dintre cei doi a a stabilit un nou record in istoria televiziunii americane.

Prima confruntare dintre Hillary Clinton si Donald Trump, candidati la alegerile prezidentiale americane din luna noiembrie, ce a avut loc luni seara, a fost cea mai vizionata dezbatere electorala din istoria televiziunii americane, intrucat a fost urmarita in direct de peste 81,4 milioane de telespectatori, informeaza CNN.

Confruntarea electorala dintre Donald Trump si Hillary Clinton, transmisa in direct de mai multe posturi TV americane, a stabilit astfel un nou record de audienta in istoria de 60 de ani a dezbaterilor prezidentiale televizate din Statele Unite.
Potrivit datelor oficiale transmise de compania Nielsen, dezbaterea a avut o audienta medie de 81,4 milioane de telespectatori. Aceasta confruntare electorala a fost difuzata in direct de 11 posturi de televiziune, conform News.ro

Cifrele nu includ insa audienta PBS (Public Broadcasting Service - reteaua de televiziune publica americana, n.r.), care a inregistrat o audienta medie de 3 milioane de telespectatori pe parcursul transmisiunii. Aceasta audienta a postului public de televiziune american, denumita C-SPAN, nu este inclusa in mod traditional in audientele totale ale posturilor comerciale.

Cateva milioane de americani au urmarit dezbatarea prezidentiala si pe internet, prin intermediul unor streaming-uri live. Audienta totala de 81,4 milioane de telespectatori comunicata de compania Nielsen include persoane care au urmarit dezbaterea prin intermediul posturilor TV traditionale, in casele lor. Persoanele care au urmarit transmisiunea la petreceri, in baruri, restaurante si birouri nu au fost luate in calcul.

Din acest motiv, audienta totala a dezbaterii dintre Hillary Clinton si Donald Trump a fost si mai ridicata. Desi Donald Trump a fost un veritabil ”magnet” pentru telespectatori, Hillary Clinton a fost beneficiara acestei cresteri de audienta. Marti, a existat un consens in mass-media din Statele Unite, majoritatea analistilor considerand ca Hillary Clinton a iesit invingatoare din aceasta dezbatere directa cu Donald Trump.


Luni seara si in noaptea de luni spre marti, dezbaterea Clinton-Trump a fost ”cea mai discutata din toate timpurile” pe Twitter, au anuntat reprezentantii acestei retele de socializare.
 

Donald Trump schimba strategia: "As putea sa o atac mai dur"

"As putea sa o atac mai dur", a declarat Trump, care spune ca s-a abtinut sa aduca vorba de "numeroasele indiscretii ale fostului presedinte Bill Clinton", pentru ca fiica acestuia se afla in public.

Pe de alta parte, candidatul republican il acuza pe moderatorul dezbaterii de impartialitate.

Zambetul larg afisat la intalnirea cu jurnalistii a aratat ca Hillary Clinton este multumita de cum a decurs prima dezbatere cu Donald Trump.

Hillary Clinton, candidatul democrat la alegerile prezidentiale: "Ne-am distrat de minune aseara si trebuie sa spun ca am fost incantata."

Adversarul republican, dat drept perdant de presa si de comentatori, a refuzat sa accepte infrangerea.

Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidentiale:
"Mi-a placut dezbaterea. Noi am castigat aproape in toate sondajele."

Si a cautat pe cineva cu care sa...imparta vina. In primul rand, spune Trump, moderatorul a fost mai "bland" cu adversara lui.

Donald Trump, candidat republican: "Nu a intrebat-o despre scandalul e-mailurilor, despre dosarul Benghazi sau despre fundatia Clinton. Cred ca m-am descurcat bine atunci cand am primit intrebari normale. La alte intrebari nu aveai cum sa oferi un raspuns care sa fie bine primit."

In al doilea rand, acuza Trump, microfonul lui a avut probleme si a fost dat mai incet decat cel al lui Hillary.

Hillary Clinton, candidatul democrat la alegerile prezidentiale: "Cel care se plange in legatura cu microfonul nu a avut in mod cert o noapte prea buna."

Democratii au savurat victoria doamnei Clinton.

Joe Biden, vicepresedintele Statelor Unite: "Ei bine, domnilor, ati vazut dezbaterea de aseara, nu-i asa? Sa va spun ceva, daca nici acum alegerea nu este clara, atunci nu stiu ce este...Doamne, Dumnezeule!"

Republicanii, in schimb, au incercat sa priveasca lucrurile din alta perspectiva.

Paul Ryan, liderul republicanilor din Camera Reprezentantilor: "Eu am vazut pe cineva care apara starea actuala a lucrurile, desi americanii mai vor asta, si pe altcineva care ofera oportunitatea de a o lua pe o alta cale.."

Trump spune ca isi va inaspri atacurile in a doua dezbatere a campaniei, programata pentru 9 octombrie.

Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidentiale: "Am fost mai moale fiindca nu am vrut sa jignesc pe cineva."

Confruntarea de luni seara a avut audiente record in cele sase decenii de istorie a dezbaterilor televizate. Peste 80 de milioane de americani au urmarit duelul Clinton-Trump.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO