Parada declaratiilor lui Donald Trump ii alarmeaza pe economisti. Solutia catastrofala cu care vrea sa scoata SUA din criza

10-05-2016 13:01

Economistii americani, si nu doar ei, se recunosc ingrijorati de ultimele declaratii ale miliardarului Donald Trump. Vorbim de cel care va candida probabil din partea republicanilor la prezidentialele din noiembrie.

Odata ales, magnatul imobiliarelor sustine ca si-ar scapa tara de datoria-record prin simpla tiparire de bani. Iar "competenta" lui economica nu se rezuma la asta.

Donald Trump, candidat la nominalizarea republicana: "O sa creasca putin."

Cu alte cuvinte, Trump s-a razgandit, intrucat asta-toamna pleda patimas pentru micsorarea taxelor. Si totusi, nu se contrazice singur. Ce voia de fapt sa spuna:

Donald Trump candidat la nominalizarea republicana: "Chiar daca maresc taxele pentru bogati, tot ar plati mai putin decat in prezent. Eu nu vorbeam de taxe marite fata de nivelul actual ci fata de propunerea mea initiala..."

Si, argumentul suprem:

Donald Trump, candidat la nominalizarea republicana: "As reduce ori elimina deducerile de impozite si dobanzile speciale, existente acum pentru cei foarte bogati. Cu alte cuvinte, ce propun eu acum o sa ma coste o avere pe mine insumi".

Iar impozitele nu sunt unicul aspect economic negociabil pentru Trump. Iata ce a declarat candidatul in decurs de cateva saptamani cu privire la salariul minim.

Donald Trump, candidat la nominalizarea republicana: "N-as creste salariul minim. Eu nu stiu cum pot oamenii sa se descurce cu salariu de 7,25 de dolari pe ora. Acestea fiind zise, as vrea sa vad salariul minim putin crescut, dar as lasa decizia pe seama fiecarui stat in parte. Urasc sa spun asta dar trebuie sa lasam lucrurile cum sunt acum."

Cat despre datoria nationala a Statelor Unite, in prezent de 19 trilioane de dolari, Trump e omul potrivit sa rezolve problema:

Donald Trump candidat la nominalizarea republicana: "Stiu mai multe despre datorii decat oricine altcineva. Eu iubesc datoriile. As lua bani cu imprumut. Cand ai economia la pamant, e mai usor sa obtii o afacere buna".

Dupa ce ne-am lamurit cum sta cu expertiza, iata si solutia:

Donald Trump, candidat la nominalizarea republicana: "Vorbim despre guvernul Statelor Unite. N-avem cum sa intram in incapacitate de plata pentru ca putem oricand sa tiparim mai multi bani".


VIDEO PROTVPLUS.RO