Obama ii critica pe republicani pentru ca inca il sustin pe Trump. Ce a declarat despre inregistrarea obscena cu miliardarul

12-10-2016 13:54

Donald Trump, Barack Obama - GETTY

 Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a criticat marti seara pe republicani pentru ca ii acorda in continuare sprijin lui Donald Trump in cursa prezidentiala, potrivit DPA.

 "Nu poti merge in ambele sensuri. Nu poti denunta in mod repetat ceea ce afirma cineva si apoi sa spui ca il sprijini in continuare pentru a fi cel mai puternic om de pe planeta", a declarat Obama la un miting electoral in Carolina de Nord, potrivit ABC News.

Intr-o inregistrare video din 2005 publicata vineri, candidatul republican la presedintia Statelor Unite, Donald Trump, se lauda ca a pipait multe femei in zone intime. El si-a cerut apoi scuze si a spus ca a fost mai curand vorba de o "discutie de vestiar".

Acest scandal a adancit ruptura din interiorul partidului sau la mai putin de o luna inaintea alegerilor, zeci de inalti responsabili republicani retragandu-si sprijinul pentru Trump.

"Nu trebuie sa fii sot sau tata ca atunci cand auzi ceea ce am auzit cu doar cateva zile in urma sa spui ca nu este bine. Trebuie sa fii doar un om decent pentru a putea spune ca nu este bine", a adaugat Obama.

Si "daca te enerveaza asa ceva, atunci spui ca respectiva persoana nu este cea pe care o vrei sa reprezinte Statele Unite ale Americii. Poti sa faci ceva in legatura cu aceasta, Carolina de Nord!", a insistat Obama, cerand multimii sa voteze pentru candidatul democrat Hillary Clinton.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO