Nominalizarea lui Trump scindeaza Republicanii. Veteranii de razboi au depus o petite impotriva magnatului: "E un rasist"

Donald Trump - Agerpres

Un grup de veterani republicani din SUA a depus o petitie prion care ii cer senatorului John McCain si altor membri proeminenti din randul Republicanilor sa isi retraga sustinerea pentru Donald Trump.
 

Nominalizarea magnatului Donald Trump drept candidatul republican la alegerile prezidentiale din toamna a declansat o scindare in interiorul partidului. Protestul veteranilor a venit dupa o saptamana tensionata, in care Trump a gafat prin afirmatiile facute la adresa sotilor Khizr si Ghazala Khan, parintii unui soldat american de religie musulmana, ucis in Irak in 2004, scrie The Guardian.

Veteranii au depus joi o petitie prin care ii cer senatorului John McCain, veteran al razboiului din Vietnam, fost prizonier de razboi si fost candidat la alegerile prezidentiale din 2008, sa nu il mai sustina pe Trump.

"Donald Trump si acolitii sai au demonstrat ca discursul lor plin de ura si bigotism nu cunoaste limite. Trump este un rasist, un bigot si un candidat nepotrivit pentru postul de presedinte", a declarat Nate Terani, primul soldat american de religie musulmana care a intrat in Garda de Onoare a armatei prezidentiale.

Petitia a fost semnata de peste 100.000 de oameni, printre care se numara veteranii, familiile acestora, precum si cetateni de rand.

Citește și
hillary clinton si barack obama agerpres
Donald Trump, atacat dur de Barack Obama si Francois Hollande: "Provoaca greata" si "Ajunge!"
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban

"Ignoranta lui Trump referitoare la responsabilitatea pe care America o are fata de restul lumii ma socheaza. Nu mai vreau sa ascult. Am auzit destule. McCain, tu ti-ai servit tara si ai facut sacrificii pe care Trump nu are cum sa le inteleaga. Si tu ai auzit destule" - este apelul facut de Alexander McCoy, un fost sergent al Marinei.

"Cand Trump ataca familia soldatului Khan, ataca toate familiile soldatilor care au trait lucruri pe care el nici nu si le poate imagina. Mesajul lui Trump ne-a divizat tara. Sa nu va fie teama sa il condamnati pe acest om, el nu reprezinta valorile tarii noastre", a declarat si Crystal Cravens, fost sergent in armata.

Petitia a fost inceputa de Perry O'Brien, fost medic in Afganistan: "Trump este un personaj care nu impartaseste valorile Americii, pe care noi, militarii, punem mare pret: respect, sacrificiu si altruism. Nesabuinta lui, aplecarea spre sistemul autoritar, atractia lui nesanatoasa pentru dictatori - toate acestea ridica mari intrebari. Ce soldat ar vrea sa lupte stiind ca Trump isi va bate joc de familia lui? Cine ar mai intra in armata stiind ca Trump ii va ataca mama daca ea nu este de acord cu el?"

La Conventia Republicanilor, care a avut loc in Cleveland, Ohio, intre 18 si 21 iulie, s-a remarcat mai ales lipsa unor membri de vaza ai partidului, printre care fostii presedinti ai Statelor Unite George Bush si George Bush Jr. De altfel, intr-un discurs sutinut la Conventie, rivalul lui Trump la nominalizarea republicana, Ted Cruz, a anuntat public ca nu va sustine candidatura lui Trump.

Articol recomandat de sport.ro
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Citește și...
Afirmatiile delirante ale lui Donald Trump la mitingul din Florida. Pe cine acuza ca ar fi
Afirmatiile delirante ale lui Donald Trump la mitingul din Florida. Pe cine acuza ca ar fi "fondatorul Statului Islamic"

Donald Trump continua seria atacurilor absurde la adresa contracandidatei democrate la alegerile prezidentiale, Hillary Clinton.

Donald Trump, atacat dur de Barack Obama si Francois Hollande:
Donald Trump, atacat dur de Barack Obama si Francois Hollande: "Provoaca greata" si "Ajunge!"

 Campania prezidentiala din Statele Unite are toate sansele sa stabileasca un nedorit record in materie de controverse.

Barack Obama:
Barack Obama: "Donald Trump nu este capabil sau pregatit sa fie presedinte". Criticile dure la adresa candidatului republican

Presedintele american Barack Obama a avertizat marti, intr-un discurs, ca Donald Trump nu este potrivit sau pregatit pentru a ajunge sef al statului si i-a criticat pe liderii republicani ca il sustin, relateaza The Independent.

Recomandări
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, joi, la Wroclaw, Polonia, un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între care România, afectate de inundaţii, informează AFP.

George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea "Sunteți un om violent?"

La PRO TV, continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima functie în stat, iar invitatul de joi seara este liderul AUR, George Simion.

Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile
Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile

Campania electorală pentru alegerile parlamentare va începe la data de 1 noiembrie 2024, a decis joi Biroul Electoral Central, care a transmis și interdicțiile după cele 30 de zile de campanie.