Noi acuzatii de hartuire sexuala la adresa lui Trump. Miliardarul, despre o fetita: "O sa ma intalnesc cu ea in 10 ani".VIDEO

Dată publicare: 13-10-2016 08:06
Dată actualizare: 16-10-2016 07:00


 Doua femei l-au acuzat pe Donald Trump ca le-a agresat sexual in urma cu mai multi ani, in marturii publicate miercuri de ziarul The New York Times, acuzatii respinse imediat de echipa de campanie a miliardarului republican, relateaza AFP.

 Aceste marturii despre doua incidente separate apar intr-un context extrem de dificil pentru candidatul republican, care pierde teren in fata rivalei sale Hillary Clinton, transmite News.ro.

O noua inregistrare publicata de CBS il prezinta pe miliardar, in timp ce se afla pe o scara rulanta, vorbind despre o fetita de langa el: "Ma voi intalni cu ea peste 10 ani. Iti vine sa crezi?".

Este vorba despre o noua lovitura grea, la doar cateva zile dupa publicarea unei inregistrari video din 2005 in care Trump se lauda cu un comportament ce descrie o hartuire sexuala, in cuvinte extrem de vulgare si obscene.

Candidatul si-a cerut ulterior scuze ca a facut aceste declaratii, a spus ca "era vorba de discutii de vestiar" si ca nu s-a comportat niciodata in acest fel.

Insa aceste dezmintiri le-au determinat pe Jessica Leeds si Rachel Crooks sa incredinteze ziarului newyorkez marturiile lor despre atingeri sexuale despre care nu au mai vorbit vreodata in mod public anterior.

Jessica Leeds ii reproseaza lui Trump ca a pipait-o dupa ce s-a asezat alaturi de el intr-un avion, in urma cu peste trei decenii, iar Rachel Crooks afirma ca Trump a sarutat-o impotriva vointei ei, in 2005, pe cand lucra ca receptionera in Trump Tower, care-i apartine magnatului in domeniul imobiliar.

"Era ca o caracatita, mainile lui erau peste tot",a declarat Jessica Leeds pentru New York Times.

"Acest articol este in intregime fictiune, iar faptul ca New York Times lanseaza aceste acuzatii complet false (...) referitoare la personalitatea domnului Trump asupra unui asemenea subiect este periculos", a reactionat intr-un comunicat un reprezentant al campaniei Trump, Jason Miller.

El a reiterat afirmatii ale candidatului potrivit carora Trump "are o experienta solida in domeniul emanciparii femeilor in intreprinderile sale".

Faptul ca aceste marturii "sunt facute publice abia decenii mai tarziu, in ultima luna de campanie prezidentiala, ar trebui sa fie suficient" sa le decredibilizeze, afirma purtatorul de cuvant al candidatului.

In opinia sa, acest articol din New York Times "marcheaza un nou nivel al josniciei la care presa se preteaza pentru a influenta (rezultatul) alegerilor".

Candidatul a fost intervievat telefonic de New York Times inainte de publicarea articolului. Ziarul a publicat fragmente din acest interviu.

"Nimic din toate astea nu s-a intamplat vreodata", a declarat Trump, amenintand ca va da in judecata ziarul daca publica maturiile.

"Sunteti o persoana respingatoare", i-a reprosat el ziaristei care-l intervieva.

Miliardarul republican se afla intr-o situatie dificila dupa publicarea inregistrarii video, vineri. Voci importante din cadrul Partidului Republican i-au retras sustinerea si este devansat in sondaje de Hillary Clinton.


VIDEO PROTVPLUS.RO