Mandat FBI pentru verificarea e-mailurilor lui Hillary Clinton. Diferenta dintre ea si Trump, redusa considerabil in sondaje

Dată publicare: 31-10-2016 07:20
Dată actualizare: 03-11-2016 07:07


Hillary Clinton Donald Trump

FBI a obtinut un mandat pentru a citi mesajele din corespondenta electronica privata a candidatei democrate la presedintia Statelor Unite, Hillary Clinton.

Anuntul vine dupa ce politicianul democrat Harry Reid i-a trimis azi o scrisoare directorului FBI James Comey in care l-a acuzat ca a incalcat legea si ca a incercat sa ii dea o lovitura electorala lui Clinton cand a dispus redeschiderea anchetei in cazul e-mailurilor.

Mandatul le va folosi agentilor pentru a determina daca ele sunt sau nu relevante in ancheta cu privire la serverul folosit de Hillary Clinton, in timp ce era sefa diplomatiei americane, pentru corespondenta secretizata.

Distanta in sondaje intre candidata democrata si rivalul sau republican Donald Trump se redusese duminica, in contextul anuntarii de catre directorul FBI a redeschiderii dosarului corespondentei electronice a fostului secretar de stat, relateaza AFP.

Hillary Clinton, in continuare considerata favorita, a revenit duminica in Florida, stat-cheie in cursa pentru Casa Alba. Avansul ei a scazut in media ultimelor sondaje, ajungand acum la +0,8%, potrivit Real Clear Politics.

Un nou sondaj de opinie duminica il indica chiar pe adversarul sau republican Donald Trump invingator cu 46% din preferintele alegatorilor fata de 42% pentru Clinton (New York Times Upshot/Siena College).

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO