Jurnalista americana la Bucuresti: „Clinton nu are cum sa piarda”. De ce alegerile de anul acesta sunt fara precedent

Dată publicare: 18-10-2016 20:35
Dată actualizare: 21-10-2016 07:08


Hillary Clinton

Hillary Clinton va castiga cu siguranta alegerile prezidentiale, afirma o cunoscuta jurnalista din SUA.

Candidata democrata Hillary Clinton conduce detasat in sondaje, cu aproximativ 10 puncte, si este putin probabil sa aiba loc o rasturnare a situatiei la alegerile din 8 noiembrie, a afirmat jurnalista americana Elisabeth Fischer Martin, la o prezentare pe temea alegerilor prezidentiale din Statele Unite organizata de Ambasada SUA la Bucuresti.

'Hillary Clinton conduce la o distanta confortabila, aproximativ 10 puncte', a afirmat ea. 'Nu am mai vazut niciodata, nu spun ca nu s-ar putea intampla, dar nu am mai vazut niciodata o situatie in care rezultatul alegerilor arata altfel decat sondajele cand este vorba de o asemenea distanta', a adaugat jurnalista.

Fischer-Martin este jurnalista de televiziune, castigatoare a doua premii Emmy si co-prezentator al podcastului 'Masters in politics' oferit de Bloomberg. A lucrat pentru postul de televiziune NBC timp de 23 de ani, pana in 2014, si a fost producatorul celebrului talk-show 'Meet the Press'.

Jurnalista a mai spus ca nici un alt tur de scrutin din Statele Unite nu a divizat electoratul mai mult decat cel din 2016 si ca foarte multi alegatori au hotarat sa voteze cu unul dintre candidati doar pentru ca astfel voteaza impotriva celuilalt.

Hillary Clinton conduce in randul electoratului feminin, in randul electoratului american de culoare si este prima optiune si pentru electoratul tanar. Pe de alta parte, Donald Trump este preferat in mare parte de electoratul alb fara studii superioare.

'Hillary Clinton este sustinuta de un efort organizational puternic in campanie. Are probabil un numar dublu sau chiar triplu de angajati care lucreaza in campanie fata de Donald Trump', a spus Fuscher Martin. 'Strategia lui Trump este sa organizeze mitinguri foarte mari, cu zeci de mii de oameni. Hillary Clinton este un candidat care mizeaza pe strategie, pe analiza datelor, personal si chiar face eforturi sa aduca electoratul la urne', a adaugat ea.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO