Atacul secretarului de stat Joh Kerry la campania Republicanilor pentru prezidentiale: "E o rusine pentru tara noastra"

Dată publicare: 28-03-2016 11:09
Dată actualizare: 31-03-2016 07:04


John Kerry

Secretarul de stat John Kerry critica dur discursurile candidatilor republicani din campania electorala si spune ca acest gen de retorica aduce instabilitate pe plan diplomatic si reprezinta o rusine pentru America.

Duminica, secretarul de stat John Kerry i-a acordat un interviu jurnalistului american John Dickenson, in cadrul emisunii Face the Nation de la postul CBS. El a vorbit si despre echipa FBI care ii ajuta pe anchetatorii belgieni sa ii prinda pe teroristi si a explicat decizia presedintelui Barack Obama de a participa la un meci de baseball si de a dansa tango in ciuda evenimentelor tragice petrecute la Bruxelles.

John Dickenson: "Presedintele a fost criticat pentru faptul ca a mers la un meci de baseball in Cuba, pentru tangoul din Argentina, dupa atacurile de la Bruxelles. Care este raspunsul dumneavoatra pentru cei care spun ca programul sau nu a fost adecvat situatiei?"

Secretarul de stat John Kerry: "Agenda Presedintelui Statelor Unite nu este facuta de catre teroristi. Presedintele are responsabilitati diplomatice majore, trebuie sa se angajeze in discutiile cu alte tari. Aceea a fost o parte importanta din incercarea de a construi o relatie diplomatica si sa ne atingem obiectivele referitoare la drepturile omului, la reformele din Cuba. Cursul vietii nu se opreste din cauza unui incident teribil care are loc. Presedintele a avut o reactie, a vorbit cu prim-ministrul Belgiei. Eu am vorbit cu ministrul de externe. O echipa FBI lucreaza in aceste momente cu autoritatile belgiene, suntem in permanenta informati cu privire la ancheta."

John Dickenson: "Ca raspuns la atentatele din Belgia, republicanii vorbesc din ce in ce mai mult despre interzicerea imigrantilor musulmani, supravegherea cartierelor musulmane, tehnici de tortura. Cum se vad aceste discursuri peste hotare, fac parte din circul campaniei sau sunt luate in serios?"

Secretarul de stat John Kerry: "Peste tot unde ma duc, fiecare lider cu care ma intalnesc ma intreaba ce se intampla in America, nu le vine sa creada. Cred ca sunt socati, nu stiu in ce directie se indreapta America si au indoieli asupra stabilitatii noastre. Din intrebarile care mi se pun imi pot da seama ca aceasta este o rusine pentru tara noastra."

In continuare puteti urmari interviul acordat de secretarul de stat John Kerry, in varianta completa:
 

Sursa: CBS


VIDEO PROTVPLUS.RO