Hillary Clinton a intrat oficial in linie dreapta in cursa pentru Casa Alba: "Am facut istorie"

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07

Hillary Clinton a revendicat marti victoria la primarele democrate cu prilejul unui discurs la New York, insistand asupra caracterului istoric al investiturii sale pentru a reprezenta partidul democrat la prezidentialele din noiembrie.

Hillary Clinton le-a multumit sustinatorilor care au adus-o intr-un moment istoric pentru femei. Dupa ce marti a mai castigat trei scrutine primare, si-a asigurat nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidentiale din toamna.

La 68 de ani, sotia fostului presedinte Bill Clinton devine prima femeie care obtine nominalizarea unui partid politic major din Statele Unite, pentru a participa in cursa pentru Casa Alba. Il va infrunta, dupa toate probabilitatile, pe candidatul republicanilor, Donald Trump.

"Pentru prima data in istoria natiunii noastre, o femeie va primi nominalizarea unui partid major pentru a participa la alegerile prezidentiale din Statele Unite", a fost discursul foste Prime Doamne.

"Am facut istorie" - a spus Hillary Clinton si in mesajul postat pe Twiiter, imediat dupa ce s-a confirmat ca a castigat cel putin trei dintre scrutinele primare desfasurate marti. Asta inseamna ca si-a asigurat o majoritate suficienta a delegatilor - cel putin 2383 - care o vor sustine, luna viitoare, la Conventia Partidului Democrat.

"Mi-as dori ca mama mea sa fie aici, in aceasta seara. As vrea sa vada ce mama minunata a devenit Chelsea, s-o vada si ea pe frumoasa noastra nepoata, Charlotte. Si, desigur, sa vada cum fiica ei primeste nominalizarea Partidului Democrat pentru a candida la presedintia Statelor Unite", a mai spus Hillary.

"Cu siguranta mai sunt multe culmi de atins, atat pentru barbati, cat si pentru femei. Dar sa nu permiteti nimanui sa spuna ca in America nu pot fi realizate lucruri marete!".

La mitingul din Brooklyn, in New York, Hillary Clinton a fost imbratisata de fiica ei, Chelsea, care, la 35 de ani, asteapta cel de-al doilea copil. Dar si sotul lui Hillary, fostul presedinte Bill Clinton, si-a imbratisat, indelung, nevasta.

In urma cu 8 ani, Hillary Clinton pierdea cursa pentru candidatura la Casa Alba, in fata actualului presedinte. Acum, Barack Obama i-a telefonat ca s-o felicite pentru victoria ei, deocamdata in alegerile primare.

La randul sau, Hillary Clinton l-a felicitat pe rivalul ei democrat, Bernie Sanders. Iar despre rivalul republican Donald Trump - a spus ca "nu are temperamentul potrivit pentru a fi comandantul suprem".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO