Gestul lui Hillary Clinton care a ajuns viral. Dezbaterea a facut record de audienta: peste 81 de milioane de telespectatori

Dată publicare: 27-09-2016 09:38
Dată actualizare: 30-09-2016 07:22


Utilizatorii de Internet au fost nerabdatori sa afle rezultatul primei dezbateri prezidentiale dintre democrata Hillary Clinton si republicanul Donald Trump, majoritatea cautarilor de pe Google fiind legate de castigatorul primului duel, relateaza EFE.

Diferite forme de a intreba despre "calul castigator", sau "cine a castigat dezbaterea din 2016", au devenit formulele cele mai folosite de utilizatorii din SUA in timpul dezbaterii, conform tendintelor de cautare pe Google. Regiunile in care au fost utilizate cel mai des aceste formule de cautare sunt Virginia si Washington, unde traiesc multi functionari ai guvernului, dar si in statul Vermont, al carui senator este Bernie Sanders, fost rival al lui Clinton in alegerile primare.

Dezbaterea a facut un record istoric de audienta si pe TV, fiind urmarita de 81,4 de milioane de telespectatori pe 11 posturi din Statele Unite. Precedentul record de audienta al unei dezbateri prezidentiale - 80,6 milioane de telespectatori - data din 1980, cand republicanul Ronald Reagan l-a infruntat pe presedintele SUA de atunci, Jimmy Carter, scrie AP. Aceste cifre nu ii iau insa in considerare si pe cei care au urmarit online dezbaterea.

Intre timp, Twitter a retransmis in direct pentru prima data cu imagini dezbaterea. Unul din momentele care a generat cele mai multe vizualizari pe Internet este interventia in care Trump asigura ca are un temperament mai bun decat cel al lui Hillary Clinton, declaratii care au provocat o miscare distractiva a umerilor fostei prime doamne si reprodusa ulterior de toate retelele de socializare.

Dezbaterea de luni, desfasurata la Universitatea din Hofstra, in Long Island (New York), a avut ca durata o ora si jumatate si a fost prima oportunitate pentru americani de a-i vedea fata in fata pe cei doi candidati si de a le cunoaste mai bine propunerile politice.


VIDEO PROTVPLUS.RO