Fundatia Donald J. Trump, anchetata de procurori. Organizatia caritabila ia bani de la WWE si cumpara portrete ale lui Trump

Dată publicare: 14-09-2016 08:32
Dată actualizare: 17-09-2016 07:03


Donald Trump

Procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman, a anuntat marti seara deschiderea unei anchete asupra Fundatiei Donald J. Trump. 

Ancheta vrea sa verifice daca fundatia respecta legislatia privind operele de caritate, informeaza publicatia Politico, citata de Reuters.

"Am investigat Fundatia Trump pentru a ne asigura ca respecta legile care guverneaza organizatiile caritabile in New York", ar fi declarat Schneiderman postului de televiziune CNN, potrivit Politico.

Schneiderman a fost ales in functie, ca politician democrat. Fundatia Trump ii apartine candidatului republican la presedintia SUA, Donald Trump, dar este finantata in principal din contributii de la partenerii de afaceri ai acestuia. Din 2009, Trump nu a mai dat niciun dolar Fundatiei, cei mai importanti donatori fiind Vince si Linda McMahon, magnatii wrestlingului, care controleaza WWE si au interesul ca Trump sa apara in transmisiunile lor sportive. Si NBC a donat bani, exact in perioada cand difuza show-ul lui Trump, "The Apprentice", iar Comedy Central, atunci cand a dat pe posta "The Roast of Donald Trump". 

Potrivit Vox.com, fondurile sunt cheltuite mai putin in scopuri filantropice si mai degraba pentru actiuni politice si propaganda. De pilda, a achizionat un portret al lui Trump cu 20.000 de dolari si a cumparat la licitatie o casca cu autograful jucatorului de fotbal american Ted Tebow pentru 12.000 de dolari - ceea ce ar putea contraveni regulilor impuse de IRS organizatiilor caritabile, scrie Washington Post. Fundatia a donat bani si pentru campanii electorale ale unor politicieni apropriati de Trump, in schimb se pare ca niciun dolar nu a fost cheltuit pentru actiuni caritabile propriu-zise.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO