Echipa lui Trump asigura ca zidul de la granita cu Mexic va fi construit. "Exista diverse moduri prin care sa plateasca"

Dată publicare: 04-12-2016 20:18
Dată actualizare: 07-12-2016 07:20


Donald Trump si Mike Pence

 Vicepresedintele ales al SUA, Mike Pence, a declarat ca "exista diverse moduri" prin care Mexicul sa plateasca pentru zidul pe care presedintele ales Donald Trump doreste sa-l construiasca la granita dintre cele doua tari, transmite duminica EFE.

 "Exista diverse moduri prin care putem realiza acest lucru. Iar presedintele ales va alege varianta cea mai buna", a afirmat Pence duminica, intr-un interviu acordat emisiunii 'This Week', al postului de televiziune ABC News. "Vom lucra cu Congresul (SUA) in aceasta privinta. O parte din aceasta (se va face) prin intermediul unei negocieri", a spus Pence, cu toate ca guvernul mexican a spus in repetate randuri ca nu va achita factura ridicarii zidului.

Fara sa precizeze "modurile" prin care Mexicul ar putea finanta lucrarea, Pence a parut sa lege aceasta plata de "renegocierea NAFTA", Acordul Nord-American de Comert Liber, din care face parte si Canada. "in cursul renegocierii NAFTA sau a acordului pentru renegocierea NAFTA a existat intelegerea conform careia securitatea frontierelor este critica si importanta. Vom avea aceste discutii", a insistat vicepresedintele ales.

"Sunt sigur ca presedintele ales isi va indeplini promisiunea facuta poporului american. Vom asigura frontiera. Vom construi zidul. Vom pune capat imigratiei ilegale odata pentru totdeauna si vom gasi maniera pentru ca vecinii nostri sa plateasca" pentru constructia acestui zid, a mai spus Pence.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO