Clinton a scazut in sondaje si ar mai putea primi o lovitura dupa ancheta FBI. Care e acum diferenta dintre ea si Trump

Dată publicare: 30-10-2016 10:14
Dată actualizare: 02-11-2016 00:49


hillarytrump

Hillary Clinton si Donald Trump sunt separati de doar 2 procente in cursa prezidentiala, conform unui sondaj de opinie realizat de Washington Post in parteneriat cu ABC News.

Potrivit acelui sondaj realizat pe parcursul a doua zile, Clinton ar conduce cu 47%, in timp ce Trump ar avea 45, desi in alte sondaje Hillary conducea cu 4 procente diferenta, 48-44%, relateaza The Washington Post

Scaderea in sondaje a candidatei democrate la presedintia Statelor Unite ar putea fi accentuata si de faptul ca FBI-ul a decis sa redeschida ancheta cu privire email-urile, din perioada in care era secretar de stat.

In septembrie, cei de la Washington Post, in colaborare cu postul ABC News, au realizat un sondaj de opinie legat de problema email-urilor pe care o are Clinton, iar 62% dintre respondenti au declarat ca sunt dezamagiti de modul in care a ales sa trateze acest subiet, iar restul de 48% au fost extrem de dezamagiti.

Sondajele de opinie locale, realizate saptamana asta, confirma avantajul pe care il are Clinton. Cele realizate de Fox News si Investor’s Business Daily/Tipp au relevat faptul ca are un avans de 3 puncte procentuale, in timp ce in cele intocmite de de CNBC si USA Today/Suffolk, Hillary are un avans de 9 puncte procente, cel mai mare avans fiind cel realizat de Associated-Press-GfK, de 14 puncte procentuale.

Celor care il sustin pe Trump li s-a diminuat entuziasmul legat de sansa pe care o are, doua treimi dintre ei, 66%, cred ca republicanul o va invinge pe Clinton, in timp ce 22% cred ca Hillary va castiga, iar restul de 12% sunt reticenti.

61% dintre sustinatorii lui Hillary au declarat ca avantajul pe care-l are ii face mai dornici sa iasa la vot, in timp ce 37% au declarat ca avantajul ei nu schimba situatia, iar 2% se simt au entuziasm scazut legat de vot.


 

Sursa: Washington Post


VIDEO PROTVPLUS.RO