Dezbaterea democrata, umbrita de jocuri de campanie.Bernie Sanders ii cere scuze lui Hillary Clinton pentru un furt de date

Dată publicare: 20-12-2015 07:46
Dată actualizare: 23-12-2015 07:19


Hillary Clinton, Bernie Sanders - dezbaterea democratilor

Senatorul Bernie Sanders i-a cerut scuze sambata adversarei sale la primarele democrate Hillary Clinton, dupa ce echipa sa de campanie a accesat date confidentiale ale echipei Clinton, relateaza AFP.

"Nu doar ii cer scuze d-nei Clinton, dar imi exprim speranta ca vom putea lucra impreuna intr-o ancheta independenta. De asemenea, imi cer scuze sustinatorilor mei. Nu este genul de campanie pe care dorim sa o desfasuram", a mai spus senatorul de Vermont.

"Apreciez sincer acest comentariu, Bernie. Este foarte important sa avansam in legatura cu acest subiect", a raspuns Hillary Clinton.

"Acum, ca am rezolvat problema, ca suntem de acord cu o ancheta independenta, trebuie sa mergem mai departe, pentru ca nu cred ca pe americani ii intereseaza asta. Ei sunt mai interesati de ce avem de spus referitor la marile chestiuni ale momentului", a spus favorita la primare.

Un angajat al echipei Sanders a profitat in aceasta saptamana de o problema informatica pentru a consulta si recupera date de campanie ale lui Hillary Clinton, stocate in servere administrate de un furnizor al Partidului Democrat.

Candidatii colaboreaza cu partidul pentru a accede la pretioasa baza de date a acestuia despre votantii democrati la scara nationala. Fiecare tabara analizeaza aceste date cu propriile informatii pentru a-si construi strategiile de campanie.

Colaboratorul vinovat al lui Sanders a fost concediat, dar Partidul Democrat a suspendat pentru scurt timp contractul cu echipa senatorului de Vermont care, furioasa din cauza acestei "pedepse capitale", a acuzat implicit partidul ca se afla in buzunarul lui Hillary Clinton.

Cei doi lideri din cursa primarelor au preferat deci sa calmeze jocul in aceasta afacere, afirmandu-si dorinta de a discuta despre subiecte de fond si mai intai despre lupta impotriva organizatiei Statul Islamic si amenintarile teroriste.

De asemenea, in octombrie, Bernie Sanders s-a ferit sa o critice pe Hillary Clinton in polemica legata de corespondenta ei privata.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO