Cruz si Sanders nu se predau in lupta cu Trump si Hillary. Victoriile pe care au reusit sa le obtina "outsiderii" cursei

Dată publicare: 23-03-2016 18:02
Dată actualizare: 26-03-2016 06:54


 Senatorul de Texas Ted Cruz l-a invins detasat pe Donald Trump in 'caucus'-ul din Utah, unul dintre cele doua state americane in care s-au desfasurat marti alegeri primare in cursa pentru investitura republicana, potrivit estimarilor NBC si CNN.

In acelasi timp, senatorul de Vermont Bernie Sanders a castigat alegerile din statul Idaho, potrivit CNN si The Washington Post.

Senatorul Ted Cruz a castigat in Utah cu 70% din voturi, stat majoritar mormon in care alegatorii l-au dezavuat pe Donald Trump, care a terminat pe locul trei, in urma lui John Kasich, guvernatorul Ohio. Potrivit DPA, stilul impetuos al miliardarului, modul de viata luxos si faptul ca a avut mai multe sotii nu i-au atras prea mult sprijin in statul majoritar mormon.

Totusi, dupa ce a castigat in Arizona, care acorda castigatorului toti delegatii, Donald Trump domina cursa republicana cu 741 de delegati, Ted Cruz e al doilea cu 461, iar John Kasich are 145.

Bernie Sanders conduce cu aproape 80% din voturi in statul Idaho, potrivit CNN si Washington Post, iar aceasta victorie vine dupa cea din Utah, unde a reusit sa castige la fel de detasat in fata contracandidatei sale democrate. Diferenta mare cu care a castigat senatorul de Vermont in cele doua state i-ar putea aduce in total mai multi delegati decat rivalei sale, care a invins in statul Arizona, noteaza AFP.

'Aceasta campanie merge bine pentru ca genereaza multa energie si entuziasm', a declarat candidatul democrat intr-un miting electoral de la San Diego, in California. El si-a justificat victoria, intr-un comunicat, prin afluxul alegatorilor tineri si al membrilor clasei muncitoare.

Umatoarele scrutinuri sunt 'caucus'-urile democrate de sambata din Alaska, Washington si Hawaii, urmand ca pe 5 aprilie sa aiba loc alegeri primare in ambele partide, in statul Wisconsin.


VIDEO PROTVPLUS.RO