Cei mai bogati oameni ai lumii au ramas fara 41 de miliarde USD, dupa victoria lui Trump. Cati bani a pierdut Carlos Slim

Dată publicare: 10-11-2016 11:24
Dată actualizare: 13-11-2016 07:04


Carlos Slim

 Victoria lui Donald Trump nu a adus doar fericire in Statele Unite ale Americii, ci a trezit si stari de revolta in randul locuitorilor tarii. Pentru altii insa, faptul ca republicanul a fost ales presedinte a insemnat pierderi imense.

Este si cazul miliardarului Carlos Slim, cel mai bogat om din Mexic si al cincilea din lume, care a pierdut 5,1 miliarde de dolari, in urma victoriei lui Trump in alegerile prezidentiale americane. 

Infrangerea lui Hillary Clinton a dus la deprecierea cu 12% a peso-ului mexican si a "sters" 9,2% din averea lui Carlos Slim, informeaza Bloomberg, potrivit Agerpres.

Si averea Evei Gonda Rivera, a patra cea mai bogata persoana din Mexic, s-a diminuat. Aceasta a pierdut 487 milioane de dolari intr-o singura noapte. Lorenzo Servitje Sendra, a cincea cea mai bogata persoana din Mexic, s-a trezit cu 397 milioane de dolari mai putin in conturi, dupa ce a fost ales noul presedinte al SUA.

In total, cei mai bogati oameni ai lumii au pierdut 41 de miliarde de dolari din cauza victoriei lui Trump, dupa ce pietele bursiere din intreaga lume au inregistrat scaderi in urma anuntului ca magnatul imobiliar din New York va deveni cel de al 45-lea presedinte al SUA.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO