Barack Obama, invitat la emisiunea "Jimmy Kimmel Live". Presedintele a ras de mesajele lui Donald Trump de pe Twitter

25-10-2016 09:47

Barack Obama

Presedintele american Barack Obama l-a ironizat pe candidatul republican Donald Trump, cunoscut pentru mesajele sale dure publicate pe Twitter.

Invitat la emisiunea “Jimmy Kimmel Live”, difuzata de postul ABC, Obama a citit cu voce tare o serie de “tweeturi critice” la adresa sa.

Printre acestea s-a numarat si un mesaj publicat de Trump, relateaza Reuters, potrivit News.ro.

„Presedintele Obama va fi tinut minte ca cel mai rau presedinte din istoria Statelor Unite”, a scris republicanul. “Cel putin voi fi tinut minte ca presedinte”, a raspuns liderul de la Casa Alba.

Ironizand acuzatiile de frauda electorala formulate de Trump, Kimmel a precizat ca Obama a fost nevoit sa “faca o pauza in eforturile sale de a truca alegerile” pentru a participa la emisiune.

Intrebat daca rade atunci cand il vede pe Trump la televizor, presedintele SUA a raspuns: “In majoritatea timpului”.

Obama a evocat o diferenta intre el si Trump. “Eu nu scriu pe Twitter la trei dimineata despre oameni care ma insulta”, a spus el.

Cel de-al doilea mandat al lui Obama se incheie pe 20 ianuarie, ceea ce il bucura pe actualul presedinte. "Daca as putea candida pentru un al treilea mandat, Michelle ar cere divortul”, a spus el.
 

Lupta stransa pentru presedintia SUA, cu 2 saptamani inainte de alegeri

Candidata democrata la presedintia SUA, Hillary Clinton, este cotata cu 5% din preferintele electoratului peste adversarul ei republican, Donald Trump.

Aceasta este concluzia unui sondaj de opinie la scara nationala, ale carui rezultate au fost anuntate luni, conform Agerpres.

Cu doua saptamani inainte de alegerile de la 8 noiembrie, alte sondaje o plaseaza pe Clinton in avantaj in cateva state cheie, noteaza si DPA.

Sondajul CNN/ORC International difuzat luni indica 49% din intentiile de vot pentru fosta prima doamna si secretar de stat, 44% pentru omul de afaceri newyorkez, 3% pentru candidatul libertarian Gary Johnson si 2% pentru candidata Partidului Verzilor, Jill Stein.

Sondajul a fost efectuat telefonic pe un esantion de 1017 americani adulti si are o marja de eroare de 3%. Peste 70% din cei chestionati au declarat ca probabil vor vota.

Clinton sta mai bine decat Trump si in Florida (avans 3,8%), Nevada, Pennsylvania si Carolina de Nord, state care pot bascula in favoarea unuia sau altuia din principalii candidati.

Dintre statele de acest fel, doar Ohio este in favoarea lui Trump, la o diferenta de 1%, potrivit site-ului de internet realclearpolitics.com.

Sursa: Agerpres, News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO