Aliatii lui Trump fac demersuri pentru a stopa renumararea voturilor la prezidentiale. "Este de neiertat si costisitor"

Dată publicare: 02-12-2016 21:17
Dată actualizare: 05-12-2016 07:21


Donald Trump

Procurorul general al statului Michigan, republicanul Bill Schuette, a declarat vineri ca a initiat procedurile legale pentru a stopa demersul prin care gruparea "verzilor" intentioneaza sa obtina renumararea in acest stat a voturilor, potrivit Reuters.

Decizia oficialului vine in continuarea eforturilor republicanilor din Pennsylvania si Wisconsin de a se asigura ca Donald Trump ramane castigator in aceste state.

Intr-o declaratie data publicitatii vineri, Bill Schuette, a subliniat ca renumararea voturilor in Michigan "ameninta sa anuleze toate voturile pronuntate in acest stat la alegerile prezidentiale" si a criticat-o pe Jill Stein, candidata la prezidentiale a Partidul Ecologist. Procurorul general a descris demersul lui Stein drept "de neiertat" si "costisitor".

Partidul Ecologist a cerut renumararea voturilor in trei state care, desi in mod traditional votau pentru candidatul Partidului Democrat, au fost de partea republicanului Donald Trump la alegerile din 8 noiembrie. Miliardarul a castigat la limita in aceste state.

Jill Stein a spus ca solicitarea sa nu ii vizeaza pe Trump sau pe contracandidata lui democrata, Hillary Clinton, unicul sau scop fiind sa se asigure ca alegerile nu au fost fraudate.

Chiar daca va avea loc renumararea voturilor, nu este de asteptat ca acest lucru sa schimbe rezultatul alegerilor, comenteaza Reuters. Pentru ca rezultatul alegerilor sa fie rasturnat in favoarea lui Clinton, ar fi nevoie ca renumararea sa o indice pe democrata drept castigatoare in toate cele trei state - Michigan, Pennsylvania si Wisconsin.

Joi, avocatii lui Donald Trump au inceput demersurile pentru a bloca o tentativa de a obtine renumararea voturilor in Pennsylvania si Michigan, a anuntat publicatia Politico, citata de Reuters. In Wisconsin, o organizatie care il sustine pe Donald Trump a apelat la justitie pentru a contesta renumararea voturilor in acest stat.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO