A doua zi de proteste in SUA, dupa victoria lui Trump. Noul presedinte acuza presa ca ii instiga pe americani: "Nu e corect"

Dată publicare: 11-11-2016 15:08
Dată actualizare: 14-11-2016 07:12


proteste Trump cover

Vestea ca Donald Trump este noul presedinte al Statelor Unite ale Americii continua sa scoata oamenii in strada.

Este deja a doua zi de proteste, in care cetatenii Americii isi exprima temerile ca triumful magnatului ar putea reprezinta o lovitura data drepturilor civile.

Washington, Baltimore, Philadelphia, New York, Los Angeles, San Francisco si Oakland sunt doar cateva dintre orasele in care manifestantii au iesit din nou in strada. Politia din Baltimore a raportat ca aproximativ 600 de oameni au marsaluit prin zona centrala a cartierului Inner Harbor, blocand accesul pe mai multe strazi.

“Tocmai am avut alegeri prezidentiale foarte deschise si de succes. Acum manifestanti profesionisti, incitati de presa, protesteaza. Nu este corect!”, a scris Trump pe Twitter, in prima reactie la manifestatiile care macina tara.

 

 

Unii protestatari au desenat graffitiuri pe masini si cladiri, potrivit presei locale. Peste 100 de oameni au fost arestati in urma mitingurilor. Protestele de joi au fost, in general, mai mici si mai putin intense decat cele de miercuri.

 

 

Cele mai violente incidente s-au inregistrat in orasul Portland din statul Oregon. Aici, protestele au degenerat, manifestantii aruncandcu diverse obiecte in autovehiculele echipajelor politiei locale. Altii au desenat pe masinile politistilor si au spart vitrinele magazinelor, creand un adevarat haos. Potrivit unui Tweet al reprezentantilor politiei locale, mai multi protestatari din Portland au fost arestati.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO