Vremea azi, 7 august 2020. Zi caniculară în București și în țară. Maximele vor atinge 37 de grade

×
Codul embed a fost copiat

Vineri avem o zi fierbinte cam peste tot. În sud şi est, va fi caniculã şi stresul termic va creşte. Spre searã, vin averse în sud-vestul țãrii, în Lunca Dunării dar şi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali.

Vântul se va înteţi în regiunile sudice, sud-estice şi la munte, cu viteze de pânã la 50 km/h. Maximele pleacă de la 29 de grade la şi ajung până la 37 de grade în sud şi est.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera se încinge după prânz, se vor atinge 37 de grade Celsius la umbră şi aerul va deveni greu de respirat.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei soarele va străluci cu putere, vântul va avea răbufniri şi temperatura aerului va ajunge şi aici pe la 37 de grade.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Şi în restul Moldovei şi în Bucovina o să fie foarte cald iar în unele zone vremea va fi caniculara.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş apar câţiva nori, dar sunt nori de vreme bună. Atmosfera devine călduroasă şi izolat se va atinge pragul caniculei.

Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice, iar temperaturile, ajung pe la 32...33 de grade. Soarele apare peste tot şi doar prin Munţii Banatului pot să vină ploi de scurtă durată cu fenomene electrice.

În Transilvania, atmosferă va fi însorită şi doar pe la munte sunt anunţate câteva averse şi descărcări electrice din a doua parte a zilei. După prânz se ating 34 de grade în vestul provinciei.

În sud-vest urmează o zi însorită şi fierbinte. Se ating 35 de grade la umbră şi spre seară o să plouă în vestul Olteniei, îndeosebi în zonele înalte.

Şi în sudul ţării avem o zi greu de suportat din cauza căldurii excesive. Maximele termice urca spre 37 de grade la umbra dar în plin soare va fi mult mai cald. Stresul termic va fi foarte ridicat aşa că aveţi mare grijă. Din a doua parte a zilei prin Lunca Dunării sunt posibile ploi în aversa!

În Bucureşti, astăzi se încălzeşte, se ating 37 de grade dupã prânz şi asta înseamnă caniculã şi disconfort termic ridicat. Vântul va mai avea unele porniri.

La munte, o să plouă din a doua parte a zilei, în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Vântul se înteţeşte şi temperaturile din staţiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate astãzi.

La mare, se anunţă o zi însorită şi cãlduroasã iar vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei. Pe plajã se ating temperaturi de pânã la 32 de grade şi disconfortul termic va creşte.

Prognoza meteo pentru 3 zile

 

În Bucureşti, nici sâmbătă nu scăpăm de canicula şi de disconfortul termic: termometrele vor indica 36 de grade, la umbră şi nu se domoleşte nici vântul.

Şi duminica se menţine vremea caniculară: maximele vor ajunge la 35 de grade. Norii apar destul de rar, iar vântul mai are unele porniri.

Luni vremea va fi în continuare cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza. Cerul va fi variabil şi vântul mai activ.

La munte, sâmbătă, instabilitatea creşte spre seară şi aşteptam ploi zgomotoase, e posibil să cadă grindina şi vântul va avea răbufniri.
Duminică, ploile se mai răresc şi vântul va continua să sufle mai tare în zonele de creastă.

Luni o să plouă pe suprafeţe mari şi se răcoreşte uşor. Vor fi şi fenomene electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi s-ar putea să cadă şi grindinã.

La mare, și sâmbătă vremea va fi foarte caldă, norii nu prea apar pe cer şi vântul mai are unele porniri.

Duminica se răcoreşte puţin însă tot cald o să fie. Pe plajă se ating 30 de grade, vântul nu se domoleşte şi apa mării va avea 27 de grade Celsius.

Luni se anunţă încă o zi caldă cu soare şi vântul mai scade în intensitate. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate duminică.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Zi de foc în mai multe localităţi din ţară. Zeci de incendii au distrus terenuri și gospodării
Zi de foc în mai multe localităţi din ţară. Zeci de incendii au distrus terenuri și gospodării

Din cauza uscăciunii şi a vântului, ieri a fost o zi de foc în mai multe localităţi din ţară, unde incendiile au mistuit mari suprafeţe de teren.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.