Tăriceanu: Combaterea corupţiei nu se poate face cu metode ilegale, cum s-a întâmplat în România

Călin Popescu Tăriceanu
Agerpres

Combaterea corupţiei trebuie să rămână şi în România ca în orice stat european un element de preocupare, a declarat, marţi, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu a mai spus că această luptă nu se poate duce "cu metode ilegale şi neconstituţionale, cum s-a întâmplat în ţara noastră".

"Al doilea lucru pe care îl întreb este dacă Comisia care a redactat MCV-ul ştia de toate derapajele grave care s-au petrecut în Justiţie în ultimii ani, de influenţa protocoalelor secrete, de practicile ilegale care s-au derulat în România la nivelul DNA-ului şi altor instituţii din Justiţie. Lucrurile acestea ar fi trebuit să fie de preocuparea Comisiei. Nouă ni se recomandă să nu se facă paşi înapoi în privinţa combaterii corupţiei. Sunt absolut de acord, cred că combaterea corupţiei trebuie să rămână şi în România ca în orice ţară europeană un element de preocupare, dar pentru instituţii. Dar combaterea corupţiei nu se poate face cu metode ilegale şi neconstituţionale cum s-a întâmplat în România. Dacă MCV-ul se ocupă de Justiţie nu poate să facă abstracţie de aceste lucruri. Deci noi trebuie să găsim o rezolvare pentru toate", a explicat Tăriceanu.

El a adăugat că România nu vrea să slăbească lupta împotriva corupţiei, dar a menţionat că acest lucru nu poate fi făcut prin încălcarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor.

"Nu vrem să slăbim lupta împotriva corupţiei, dar nu o putem duce prin încălcarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, dreptul la un proces corect şamd. Cred că la nivelul Comisiei probabil încep să-şi dea seama că lucrurile nu par atât de simple cum par să le menţioneze ei în declaraţiile oficiale şi nu putem să facem abstracţie că, în România, gravele abateri care s-au produs le băgăm sub preş şi discutăm numai de situaţiile pe care le doreşte Comisia. Cred că trebuie să discutăm absolut tot, dacă suntem într-un parteneriat. Eu cred că da, suntem într-un parteneriat şi iau partea bună a comentariilor făcute de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene şi de disponibilitatea pe care o au pentru a discuta la nivel de experţi toate aceste lucruri", a susţinut preşedintele Senatului, întrebat cum comentează declaraţia prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, după publicarea Raportului MCV, potrivit căreia nu a văzut niciun progres făcut de ţara noastră. 

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Senatorii au amânat pentru 2 aprilie raportul privind urmărirea penală a lui Tăriceanu
Senatorii au amânat pentru 2 aprilie raportul privind urmărirea penală a lui Tăriceanu

Biroul permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru un punct de vedere referitor la cererea DNA în cazul preşedintelui Camerei superioare, Călin Popescu-Tăriceanu.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.