Șoșoacă a făcut, iar, spectacol în Parlament. "Îi spun Uniunii Europene: Pe aici nu se trece". VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Senatorul Diana Șoșoacă a susținut un discurs vehement, în Parlament, în timpul ședinței solemnte organizată cu ocazia împlinirii a 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană.

"Din păcate, după 15 ani în care ni se spune că suntem parteneri egali ai statelor UE, nu avem acces în Schengen. În schimb, avem firme austriece care ne-au preluat cam tot ce înseamnă petrol, gaz, bogăţii, avem firme franceze care ne-au luat alte bogăţii, avem firme italiene care ne-au luat alte bogăţii. Nu e prost cine le ia, e prost cine le dă. Îi toţi aceşti 15 ani, România a pierdut cel mai mult. Într-adevăr, avem posibilitatea să ne plimbăm în afara graniţelor ţării, dar avem peste 10 milioane de români în afara graniţelor ţării. Suntem ţara cu cea mai mare migraţie pe timp de pace", a spus senatorul.

“UE dacă nu se trezește va rămâne fără foarte multe state, eu încă mai cred că UE poate să se trezească și să revină la ceea ce a început, 60% dintre români își doresc ROExit. Atenție foarte mare! Aveți griija că anul acesta doamnelor de la PNL care vreți să fiți judecatiri la CCR și trageți sfori pentru acest lucru pentru că vi s-a cerut să anulați Constituția României în favoarea dreptului european. Așa ceva… îi spun Uniunii Europene: Pe aici nu se trece! Constituția României este cea mai de preț lege. În constituție se află drepturi și libertăți fundamentale europene. Respectăm dreptul european, dreptul european poate fi cel mult complementar, dar nu să fie superior Constituției României”, a continuat Diana Șoșoacă.

Senatorul a venit îmbrăcat în ie și având un drapel mare pe umeri. Când s-a prezentat în fața colegilor pentru discurs, aceștia au început să râdă.

“Nu credeam că arborarea steagului României va stârni atâtea râsete, dar ce poți să îi ceri unui asemenea Parlament”, a spus ea.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Ludovic Orban, reproșuri pentru Florin Cîțu

 

La finalul şedinţei, Ludovic Orban i-a reproşat lui Florin Cîţu că-şi bate joc de o şedinţă festivă.

Cum să-i dai cuvântul lui Şoşoacă în locul meu?”, i-a reproşat Orban lui Cîţu, au relatat surse martore la momentul din plenul Parlamentului, potrivit news.ro.

La incident au asistat o parte din miniştri şi Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban era nervos că a fost ignorat când a solicitat cuvântul la şedinţa de plen, iar din partea parlamentarilor neafiliaţi a fost preferată ca vorbitor senatorul Diana Şoşoacă.

Citește și Florin Cîțu s-a încurcat în timpul unui discurs în Parlament, spre amuzamentul colegilor. VIDEO

Amintim că România sărbătoreşte, în 2022, 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană și cu această ocazie Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit într-o şedinţă solemnă. La ședință a participat și ministrul pentru Europa şi Afaceri externe al din Franța, Jean-Yves Le Drian.

România a devenit stat membru al Uniunii Europene la data de 1 ianuarie 2007. Pe 1 februarie 1993 a fost semnat Acordul de asociere a României la UE.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Florin Cîțu s-a încurcat în timpul unui discurs în Parlament, spre amuzamentul colegilor. VIDEO
Florin Cîțu s-a încurcat în timpul unui discurs în Parlament, spre amuzamentul colegilor. VIDEO

Florin Cîțu s-a încurcat, marți, în timpul discursului susținut în Parlament, când se desfășura ședința solemnă organizată cu ocazia împlinirii a 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.