Funcțiile ascunse ale Google Maps pe care oricine ar trebui să le știe

Google Maps
Shutterstock

Google Maps este una dintre cele mai utilizate aplicații. Are toate informațiile de care aveți nevoie, însă știați că există funcții uimitoare în cadrul aplicației?

Oamenii utilizează această aplicație pentru a afla cum să ajungă în aproape orice loc. Dar câteva caracteristici fac din Google Maps mai mult decât un simplu instrument de navigare, potrivit ghacks.net.

Îmbrăcarea lui Pegman

Toată lumea îl știe pe Pegman – un omuleț galben pe care îl puteți trage în jur și activa vizualizarea la nivel de stradă. Cu toate acestea, pe un desktop este posibil să îl vedeți pe Pegman îmbrăcat. În diferite zone veți vedea diferite ținute pentru Pegman. De exemplu, atunci când îl trageți pe Pegman peste Loch Ness, acesta devine un monstru verde. Costumul lui Pegman se schimbă, de asemenea, la anumite date.

Înapoi în timp

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Atunci când accesați funcția Street View, puteți vedea orice stradă fără a fi prezent acolo. Totuși, știați că puteți accesa și fotografiile vechi ale străzii respective? Google Maps a activat această funcție pe desktop-uri în 2014 și o activează și pe dispozitivele mobile.

Pentru a vizualiza fotografiile vechi, faceți click pe pictograma ceasului din stânga sus. Veți vedea săgeți care înconjoară ceasul care merg în sens invers acelor de ceasornic. Puteți derula prin toate imaginile anterioare pentru strada respectivă.

Amintește-ți locul în care ai parcat mașina

Găsirea mașinii după ce ați parcat poate fi o provocare. Acum, Google Maps vă poate scuti de acest efort și vă ajută să urmăriți unde ați parcat. Pentru a face acest lucru, deschideți Google Maps atunci când parcați. Veți vedea punctul albastru de localizare pe care trebuie să îl țineți apăsat. Google Maps va marca locația curentă cu un ac galben care va fi salvat timp de până la 24 de ore – dacă nu este eliminat manual.

Crearea hărților

Google Maps vă permite, de asemenea, să vă creați hărți și să plasați piețe pentru toate locurile importante pe care doriți să le vizitați. Pentru aceasta, trebuie să accesați Google Maps de pe desktop și să faceți click pe cele trei linii de lângă bara de căutare din stânga. Faceți click pe „Your Places”, „Maps” și apoi pe „Create Map”. Puteți adăuga marcaje, direcții și rute. Odată create, le puteți stratifica în interfața Google Maps.

Verificați ultimul tren

Google Maps are o mulțime de informații despre transportul public și acum puteți afla când este ultima dată când ajungeți acasă folosind acest mijloc de transport. Trebuie să începeți prin a alege punctul de plecare și destinația. Apoi trebuie să selectați transportul public în partea de sus a ecranului. Veți vedea o opțiune „depart at” (pleacă la). După ce faceți click pe ea, alegeți opțiunea ”Last” (ultima) și apoi faceți click pe ”Set” (setați). Google Maps vă va afișa apoi lista completă a opțiunilor de transport și diferitele opțiuni de a ajunge la destinație.

Controlul gesturilor

Nu mai aveți nevoie de două mâini pentru a vă controla aplicația Google Maps. Acest lucru este foarte util atunci când aveți o singură mână pe ecran. Acum puteți mări imaginea prin dubla atingere sau prin menținerea degetului pe ecran. Odată ce ați făcut zoom înainte, puteți glisa în sus sau în jos pentru a mări sau micșora imaginea.

Puteți schimba orientarea apăsând cu degetul arătător și degetul mare pe ecran și rotindu-l. De asemenea, atunci când glisați în sus, puteți obține o vedere de tip „bird’s eye”, în timp ce glisând în jos obțineți o vedere clasică.

Măsurați distanța

Când mergeți pe un traseu care nu apare pe Google Maps, puteți măsura distanța aproape instantaneu. Când vă aflați pe un desktop, faceți click dreapta pe orice loc și apoi alegeți „Măsurați distanța”. Acesta va fi punctul de pornire și orice click va vedea astefl o linie dreaptă trasă spre el. Apoi vă va spune distanța. Pe un mobil, trebuie să țineți apăsat pe ecran. Glisați în sus și alegeți opțiunea „Măsurați distanța”. Apoi, trebuie să navigați și să apăsați butonul și ori de câte ori doriți să adăugați o destinație.

Utilizare offline

Google Maps vă descarcă automat traseul când începeți. Acest lucru înseamnă că veți avea în continuare acoperire pe hărți chiar dacă pierdeți semnalul sau nu mai aveți internet.

Direcții AR

Funcția Live View din Google Maps vă permite să navigați la nivelul străzii. Pentru aceasta, trebuie să vă aflați într-o zonă care are o acoperire bună de vedere asupra străzii. Veți vedea pictograma Live View în dreapta jos. Google Maps va configura automat zona prin scanarea acesteia.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Mesajele primite de români pe Facebook și Instagram. Anunțul făcut de compania „Meta”. „Ai dreptul de a obiecta”
Mesajele primite de români pe Facebook și Instagram. Anunțul făcut de compania „Meta”. „Ai dreptul de a obiecta”

Utilizatorii români de Facebook și Instagram au început să primească mesaje prin care sunt anunțați că „Meta'', compania mamă, va folosi conținutul postat de ei pentru a îmbunătăți inteligența artificială.  

Jocurile video dezvoltate de tinerii români care încurajează generația Z să voteze pot fi jucate acum pe telefoanele mobile
Jocurile video dezvoltate de tinerii români care încurajează generația Z să voteze pot fi jucate acum pe telefoanele mobile

Avem câteva jocuri interesante, dezvoltate de elevi și studenți, gândite să încurajeze tinerii să iasă la vot.

iLikeIT. Cum să ne protejăm informațiile de pe platformele de socializare în fața noului val de sisteme AI
iLikeIT. Cum să ne protejăm informațiile de pe platformele de socializare în fața noului val de sisteme AI

Utilizatorii rețelelor de socializare trebuie să justifice de ce nu vor ca datele lor să fie folosite pentru dezvoltarea serviciilor de inteligență artificială.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.