Ziua Armatei Române. Iohannis, prezent la ceremonia militară din Parcul Carol: Europa se confruntă cu o criză fără precedent

Ziua Armatei Române
Inquam Photos / George Călin

Ministerul Apărării organizează, miercuri, ceremonii militare pentru a marca Ziua Armatei României.  

Evenimentele au loc în Bucureşti, în garnizoanele din ţară, dar şi în teatrele de operaţii în care sunt dislocaţi militarii români.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Marcel Ciolacu vor participa la ceremoniile de la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I din Capitală.

„Ziua Armatei României, 25 octombrie, va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din ţară, în bazele militare din teatrele de operaţii în care sunt dislocaţi militarii români, precum şi în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în capitalele statelor unde ţara noastră are reprezentanţe permanente”, a anunţat Ministerul Apărării.

Klaus Iohannis: Militarii români sunt elemente-cheie în menţinerea posturii de descurajare şi apărare a NATO în regiunea Mării Negre

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, în cadrul ceremoniilor dedicate Zilei armatei Române, din Parcul Carol, că militarii români, alături de aliaţii prezenţi pe teritoriul ţării noastre, cărora le mulţumesc şi cu acest prilej, sunt elemente-cheie în menţinerea posturii de descurajare şi apărare a NATO în regiunea Mării Negre, o zonă de importanţă strategică pentru spaţiul euroatlantic.

Citește și
Ziua Armatei Române s-a încheiat cu parada torțelor. Comandant. „E o activitate specific militară”
Ziua Armatei Române s-a încheiat cu parada torțelor. Comandant. „E o activitate specific militară”
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Mă bucur să sărbătorim împreună Ziua Armatei României şi să ne manifestăm întreaga recunoştinţă şi apreciere faţă de militarii noştri, activi, în rezervă şi în retragere, precum şi faţă de personalul civil care îşi desfăşoară activitatea în cadrul organismului militar. Această zi le este dedicată şi ostaşilor români care, cu hotărâre, devotament şi spirit de sacrificiu, au luptat şi s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru independenţa României, în 1877, precum şi în timpul celor două războaie mondiale. Totodată, Ziua Armatei României este prilejul potrivit pentru a onora veteranii de război, precum şi pe cei care au făcut sacrificiul suprem sau au fost răniţi în teatrele de operaţii unde Armata României, alături de aliaţi şi parteneri, a participat la lupta împotriva terorismului şi la operaţiile umanitare sau la cele de menţinere a păcii”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

El a arătat că, în arhitectura constituţională, Armata României are rolul esenţial de a garanta independenţa, suveranitatea, unitatea statului şi integritatea teritorială a ţării.

„Cu devotament şi profesionalism, militarii noştri continuă să facă din Armată un autentic ambasador al ţării noastre pe plan internaţional, contribuind din plin la consolidarea relevanţei strategice şi a profilului României la nivel global. Armata României participă activ la efortul colectiv de descurajare şi apărare în cadrul NATO, precum şi la misiunile şi operaţiile Uniunii Europene, ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi la cele desfăşurate sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite”, a afirmat şeful statului.

Preşedintele a menţionat că „traversăm însă o perioadă foarte complicată, în care pacea şi întregul climat de securitate la nivel global sunt ameninţate de conflicte regionale cu potenţial de agravare”.

„Europa se confruntă cu o criză fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial, ca urmare a agresiunii militare brutale şi ilegale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, în timp ce atacul terorist şocant şi reprobabil din 7 octombrie împotriva Statului Israel riscă să destabilizeze complet Orientul Mijlociu pe termen lung. În acest context dificil, este cu atât mai relevant rolul Armatei României în asigurarea securităţii naţionale şi a apărării colective pe Flancul Estic al NATO. Militarii români, alături de aliaţii prezenţi pe teritoriul ţării noastre, cărora le mulţumesc şi cu acest prilej, sunt elemente-cheie în menţinerea posturii de descurajare şi apărare a NATO în regiunea Mării Negre, o zonă de importanţă strategică pentru spaţiul euroatlantic”, a arătat Klaus Iohannis.

Preşedintele a menţionat că astăzi, prin apartenenţa la NATO şi Parteneriatul Strategic cu Statele Unite, România beneficiază de cele mai solide garanţii de securitate din istorie.

„La rândul nostru, suntem hotărâţi să apărăm valorile democraţiei şi suntem pe deplin angajaţi în eforturile de consolidare a securităţii şi a stabilităţii regionale, europene şi euroatlantice. Vom continua să fim un partener credibil şi predictibil în cadrul NATO şi al Uniunii Europene, un pilon de stabilitate în Estul Europei şi un important furnizor de securitate în regiunea Mării Negre”, a mai spus preşedintele.

Şeful statului le-a transmis militarilor că fac parte dintr-o instituţie fundamentală a României, apreciată pentru calităţile pe care fiecare dintre dumneavoastră le demonstraţi pe timpul misiunilor la care participaţi.

Profesionalismul, ataşamentul faţă de simbolurile naţionale şi valorile democratice, responsabilitatea, onoarea, curajul şi spiritul de sacrificiu sunt doar câteva dintre trăsăturile care vă caracterizează activitatea.

„Astăzi, Armata României este o instituţie modernă, deplin integrată şi interoperabilă cu structurile NATO. Comandamentele şi celelalte structuri Aliate dislocate pe teritoriul ţării noastre, precum şi exerciţiile comune desfăşurate cu partenerii noştri contribuie la menţinerea unui nivel ridicat al pregătirii pentru luptă a Armatei noastre. Vom continua să acordăm o atenţie deosebită şi înzestrării cu echipamente de luptă şi de protecţie moderne. Începând cu acest an, alocăm 2,5% din PIB Apărării, iar cel puţin 20% din acest buget va fi destinat în continuare înzestrării forţelor armate”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a subliniat că această bază solidă ne va permite să derulăm o serie de programe de modernizare a echipamentelor existente şi de înzestrare cu altele moderne, printre care: avioane multi-rol, sisteme şi echipamente moderne defensive, sisteme radar, precum şi echipamente de protecţie individuală şi colectivă.

„Acestea, alături de un nivel de pregătire ridicat, vor asigura o capacitate de apărare credibilă, puternică şi adaptată noilor cerinţe de securitate. Trebuie să fim permanent în măsură să răspundem prompt şi eficient provocărilor din ce în ce mai diverse cu care ne confruntăm”, a mai spus şeful statului.

Klaus Iohannis le-a mai transmis militarilor că „naţiunea română se bazează pe curajul şi devotamentul lor pentru garantarea securităţii naţionale şi protejarea valorilor democratice ale societăţii noastre”.

„Vă îndemn să vă instruiţi în continuare cu perseverenţă şi să acţionaţi hotărât pentru a îndeplini cu succes misiunile primite, aducând astfel onoare şi prestigiu Armatei României. Vă felicit pentru modul exemplar în care vă desfăşuraţi activitatea şi vă mulţumesc pentru dăruirea şi spiritul de sacrificiu de care daţi dovadă în fiecare zi pentru apărarea ţării! De asemenea, felicit tinerii studenţi militari care au depus astăzi, aici, jurământul militar, precum şi personalul Statului Major al Apărării, al cărui drapel de luptă l-am decorat. Vă urez multă sănătate şi succes în nobila misiune pe care v-aţi asumat-o prin jurământul de credinţă faţă de patrie”, a spus preşedintele în discurs.

Nicolae Ciucă: Cinstim Ziua Armatei României într-un context politic şi de securitate tulburător 

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat în cadrul manifestărilor din Parcul Carol, dedicate Zilei Armatei Române, că România este astăzi respectată pentru eficienţa şi determinarea Armatei României.

„Ziua de azi este una solemnă şi plină de emoţie pentru întreaga societate. Din nefericire, contextul actual ne face ca, întâi de toate, să transmitem condoleanţe, atât familiei cetăţeanului român care a luptat voluntar şi a pierit, recent, în Ucraina, cât şi familiilor cetăţenilor români cu dublă cetăţenie care şi-au pierdut viaţa în conflictul din Israel. Suntem aşadar conştienţi că cinstim Ziua Armatei României într-un context politic şi de securitate tulburător prin semnificaţia şi importanţa conflictelor armate deschise. Acest context ne arată că trebuie să fim pregătiţi să facem faţă oricăror provocări de securitate atât la nivel regional, cât şi la nivel internaţional, alături de partenerii noştri din Uniunea Europeană şi NATO, pentru protejarea şi perpetuarea lumii democratice occidentale”, a spus preşedintele Senatului în discurs.

Nicolae Ciucă a subliniat că „tot acest context prin care trecem acum ne arată ca trebuie să preţuim trecutul nostru, sacrificiul ostaşilor români, dar prioritatea noastră rămâne să ne protejăm prezentul şi să construim România de mâine”.

„Acelaşi context ne obligă să nu permitem niciunor mişcări retrograde şi extremiste să distrugă modul nostru de viaţă european şi occidental, pe care l-am construit cu greu în ultimii 30 de ani”, a mai spus Ciucă.

„Să îi apreciem la adevărata valoare pe toţi cei care au apărat şi continuă să apere curajos integritatea teritorială şi securitatea ţării noastre. Prin înaintaşii noştri, dar şi prin cei care îşi îndeplinesc în prezent datoria faţă de ţară, România este mai puternică, iar cetăţenii săi, mai protejaţi. Chiar dacă poate suna paradoxal, militarii noştri sunt cei care respectă cel mai tare pacea şi sunt gata să o apere cu preţul vieţii. Însuşi locul în care ne aflăm acum stă dovadă pentru acest lucru”, a arătat Ciucă.

Preşdintele Senatului a subliniat că „Armata României, aşa cum o ştim azi, se bucură de un bun renume la nivelul aliaţilor NATO şi al membrilor Uniunii Europene”.

Zilele acestea, în cadrul unei vizite oficiale la Praga, am fost profund onorat şi emoţionat şi, în acelaşi timp, am simţit mândria de a fi român. Am re-inaugurat o placă comemorativă, în cinstea ostaşilor români care au ajutat, prin jertfa lor, ca Cehoslovacia să îşi declare independenţa în 1918. Tot la Praga, am depus o coroană de flori la troiţa de la Dobroutov. A fost ridicată în cinstea militarilor români care şi-au dat viaţa pentru eliberarea Cehoslovaciei în ultima parte a celui de-Al Doilea Război Mondial. Sunt doar două din multele momente care au definit imaginea Armatei României şi care au contribuit la ceea ce este ea astăzi: o instituţie respectată în interiorul ţării şi apreciată în exteriorul ei. Armata este una dintre instituţiile fundamentale ale statului român, care se bucură de un nivel ridicat de încredere şi respect din partea populaţiei. Să avem grijă de tradiţiile noastre, de identitatea noastră naţională, pe care trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm într-un spaţiu european al pluralismului şi al libertăţii, sub protecţia NATO”, a spus preşedintele Senatului.

Nicolae Ciucă a mai afirmat că „România este astăzi respectată inclusiv pentru eficienţa şi determinarea Armatei României”.

„Ţara noastră este apreciată în cadrul NATO şi datorită eforturilor camarazilor noştri care au îndeplinit misiuni importante în Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Afganistan, Irak sau în alte teatre de operaţii. Astăzi, ţara noastră beneficiază de garanţii de securitate fără precedent. Suntem recunoscători pentru acest lucru, dar trebuie să rămânem vigilenţi şi să fim pregătiţi să ne apărăm ţara de orice ameninţare”, a spus el.

Ciucă a salutat, în acest context, operaţionalizarea din aceste zile a Comandamentului NATO de la Sibiu. Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est va avea în subordine mai multe divizii NATO.

„Rolul acestei structuri va fi de descurajare şi de apărare, la nevoie, a frontierei de sud-est a Alianţei Nord-Atlantice, implicit a teritoriilor României şi Bulgariei. Toate aceste acţiuni transmit un mesaj de siguranţă pentru toţi cetăţenii noştri, că vor fi protejaţi de militarii Armatei României, dar şi de aliaţii noştri. Este un mesaj foarte important în actualul context de securitate extrem de complicat. Iar siguranţa creează cadrul propice dezvoltării şi bunăstării”, a arătat el.

Ciucă a menţionat că la 25 octombrie sărbătorim eliberarea ţării, dar îi şi comemorăm pe cei care şi-au dat viaţa pentru atingerea acestui obiectiv.

„Mă înclin cu respect în faţa celor care au fost întotdeauna gata să lupte până la sacrificiu pentru integritatea teritorială a ţării, a independenţei şi suveranităţii României. Aceasta jertfă de sine pentru binele României este patriotismul adevărat. Aşa se măsoară adevărata iubire de ţară. În finalul acestei intervenţii, doresc să felicit toţi militarii Armatei României cu ocazia sărbătorii de astăzi. Dumneavoastră, dragi camarazi, sunteţi mai mult decât o instituţie. Sunteţi o familie unită, o familie care ţine la România şi este hotărâtă să îşi apere ţara cu orice preţ. Chiar cu preţul vieţii! Şi, de altfel, sunteţi şi familia din care fac parte! La mulţi ani Armatei României! La mulţi ani, tuturor militarilor!”, a spus Ciucă în finalul discursului.

Marcel Ciolacu: Deteriorarea situaţiei de securitate ne demonstrează de ce avem nevoie de o Armată puternică

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, de Ziua Armatei, că deteriorarea situaţiei de securitate la graniţele României, dar şi conflictul din Orientul Mijlociu ne demonstrează încă o datp de ce avem nevoie de o Armată puternică, care să facă faţă noilor provocări.

„Sunt onorat să fiu astăzi alături de dumneavoastră la sărbătoarea Armatei Române. Vreau să încep prin a transmite tuturor femeilor şi bărbaţilor care servesc în Armata noastră tot respectul şi admiraţia pentru ceea ce reprezentaţi pentru România şi pentru fiecare român. Mă uit cu mândrie la studenţii Academiei Tehnice Militare şi ai Universităţii Naţionale de Apărare care au depus astăzi jurământul militar. Voi sunteţi garanţia că Armata Română este pe mâini bune! Voi sunteţi garanţia că dragostea de ţară, curajul şi devotamentul sunt sentimente la fel de puternice în rândul tinerelor generaţii, aşa cum au fost şi pentru înaintaşii noştri! Vreau să le mulţumesc, de asemenea, bravilor veterani de război, pe care îi asigur de toată recunoştinţa şi preţuirea pentru modul în care şi-au servit Patria în cele mai grele momente, până la eliberarea ultimei palme de pământ românesc”, a spus premierul Marcel Ciolacu în discurs.

Şeful Executivului a arătat că „trebuie să ne amintim cu mult respect de sacrificiul celor care şi-au dat viaţa în slujba ţării. şi trebuie să le cinstim memoria şi să ne angajăm să păstrăm valorile pentru care au luptat şi au murit”.

„De la eroii noştri din Războiul de Independenţă şi din cele două Războaie Mondiale, până la eroii zilelor noastre, care s-au jertfit în teatrele de operaţii din întreaga lume, tuturor trebuie să le purtăm veşnică recunoştinţă pentru sacrificiul suprem în numele idealurilor naţionale”, a spus Ciolacu.

Premierul a subliniat că „deteriorarea situaţiei de securitate la graniţele României, dar şi conflictul din Orientul Mijlociu ne demonstrează - o dată în plus - de ce avem nevoie de o Armată puternică, care să facă faţă noilor provocări”.

„Suntem membri ai NATO, iar asta reprezintă o garanţie că securitatea cetăţenilor români nu va fi pusă în pericol niciodată. Însă, trebuie să înţelegem că descurajarea şi combaterea eficientă a diferitelor tipuri de ameninţări la care suntem supuşi nu se poate face decât dacă vom investi masiv şi în dotări. Acesta este motivul pentru care, începând din acest an, am alocat un buget de 2,5% la Apărare. Această decizie politică a permis derularea unui număr mai mare de programe de înzestrare, dar şi iniţierea unui amplu proces de modernizare şi de transformare a Armatei României”, a afirmat Ciolacu.

Premierul a menţionat că „Guvernul României va continua să fie alături de Armata Română şi să ofere toate resursele atât pentru pregătirea militarilor la cele mai înalte standarde, cât şi pentru achiziţiile necesare pentru întărirea flancului estic al NATO şi consolidarea cooperării cu aliaţii noştri”.

„Este esenţial ca armata noastră să fie pregătită şi să investească în resurse şi tehnologie pentru a face faţă acestor provocări într-un mod eficient”, a mai spus premierul.

Şeful Executivului a transmis un mesaj de apreciere şi mulţumire către toţi cei care slujesc în Armata Română, de la soldaţi la comandanţi, pentru serviciul curajos şi devotat.

„Să nu uităm niciodată că apărarea patriei noastre este o misiune nobilă şi solemnă şi sunt convins că întreaga societate românească apreciază ceea ce faceţi zi de zi în slujba României şi a românilor. La mulţi ani, Armatei Române! La mulţi ani, România!”, a spus în finalul discursului Marcel Ciolacu.

Ministrul Apărării: Armata se află în plin proces de modernizare şi transformare reuşind să atingă standardele NATO

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat, miercuri, de Ziua Armatei Române, că în acest moment Armata se află în plin proces de modernizare şi transformare reuşind să atingă deja în multe dimensiuni standardele NATO.

„Cinstim astăzi, de ziua Armatei României, jertfa celor care au luptat şiau căzut pentru eliberarea ţării în al 2-lea Război Mondial. Aducem un omagiu eroilor din toate timpurile, inclusiv celor căzuţi în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan. 25 octombrie este şi ziua în care ne onorăm veteranii de război şi ai teatrelor de operaţii militarii activi, în rezervă sau retragere şi personalul civil care îşi desfăşoară activitatea în Armata României. Tuturor le datorăm respect şi recunoştinţă”, a transmis ministrul Apărării.

Angel Tîlvăr arată că, „din păcate astăzi lumea se confruntă din nou cu un val de violenţe, din Ucraina vecină până în Israel prieten”.

„Invazia declanşată de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei precum şi atacurile barbare ale grupării teroriste Hamas asupra civililor din Israel reprezintă încălvări flagrante şi nejustificate ale dreptului international”, a spus ministrul.

El a mai arătat că „în aceste vremuri tulburi, trebuie să găsim căile prin care să acţionăm împreună cu aliaţii şi partenerii noştri pentru întărirea securităţii şi apărării României”.

„Cu peste 5000 de militari din Belgia, Franţa, Luxemburg, Olanda, Polonia Portugalia, Spania şi Statele Unite ale Americii dislocaţi pe teritoriul României şi care se instruiesc împreună cu militarii noştri, suntem mai bine protejaţi şi apăraţi. Participarea militarilor români în ultimele decenii la misiuni în teatrele de operaţii sub comandă ONU, a Uniunii Europene sau NATO au întărit profilul de securitate al României în plan extern demonstrând seriozitatea cu care ţara noastră îşi asumă angajamentele în domeniul securităţii şi apărării”, a afirmat Angel Tîlvăr.

Ministrul a transmis un mesaj de recunoştinţă tuturor celor care marchează ziua Armatei departe de ţară, de casă şi de familie şi care prin profesionalismul şi competenţa cu care acţionează în misiuni sunt „adevăraţi ambasadori ai României”.

„În acest moment, Armata se află în plin proces de modernizare şi transformare reuşind să atingă deja în multe dimensiuni standardele NATO. Asigurarea unui buget de 2 % din produsul intern brut începând cu 2017 şi mărirea la 2,5 % din PIB în acest an au permis demararea unor programe ambiţioase de dotare cu tehnică şi echipamente de ultimă generaţie. Planurile de înregistrare avizate de CSAT, programele de achiziţii esenţiale aprobate de Parlamentul României şi sprijinite de Guvern, vor asigura o bază solidă pentru dezvoltarea Armatei”, a spus ministrul.

El a menţionat că sărbătoarea de astăzi este o zi a recunoştinţei românilor faţă de militarii noştri, iar „Armata asigură prin oamenii care îmbracă uniforma cu onoare, mândrie patriotism şi simţ al datoriei, securitatea şi apărarea noastră a tuturor şi este garantul unei vieţi trăite în pace şi libertate”.

Tîlvăr a precizat că pentru a putea oferi României armata performantă de care are nevoie, în aceste momente cu multiple provocări de securitate, pe lângă dotarea cu sisteme şi tehnică de luptă performante trebuie să îmbunătăţim condiţiile de muncă şi de viaţă ale personalului.

„Modul în care ţara îşi tratează rezervişti influenţează în mod direct şi moralul personalului activ. De aceea asigur militarii activi, în rezervă sau retragere şi personalul civil că vom rămâne preocupaţi permanent de asigurarea unui tratament demn pentru toţi cei care au pus ţara mai presus de orice”, a mai spus ministrul Apărării.

Programul activităților

București

- Ora 10:00. Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I – Ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori, ceremonie de depunere a jurământului militar de studenţii anilor I ai Academiei Tehnice Militare şi Universităţii Naţionale de Apărare, urmate de schimbarea gărzii la MON şi activităţi de survol al unor aeronave ale Forţelor Aeriene Române. La aceste manifestări şi-au anunţat prezenţa preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Marcel Ciolacu.

- Ora 12:00. Monumentul Eroilor Patriei din cel de-Al Doilea Război Mondial, din faţa Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” - Ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori.

- Ora 19:00. retragere cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional, Calea Victoriei, B-dul Regina Elisabeta, B-dul Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenţei, B-dul Eroilor Sanitari, Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu, Şoseaua Cotroceni, B-dul Iuliu Maniu, B-dul General Paul Teodorescu, B-dul Timişoara, sediul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

În ţară

- Ora 10:00. Satu Mare, Monumentul Ostaşului Român – Ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori.

- Ora 14:00. Păuliş, judeţul Arad - Ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori.

- Ora 16:00. Carei, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român” - Ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori şi sosirea „Ştafetei Veteranilor Invictus”. Începând cu ora 12.00, în Parcul Karoly va avea loc o expoziţie de tehnică şi echipamente militare.

MApN precizează că ceremonii similare vor avea loc în principalele garnizoane din ţară, la Monumentele eroilor, precum şi la cimitire şi la monumente ale ostaşilor români din Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Federaţia Rusă, Polonia, Republica Moldova şi Ungaria.

Potrivit datelor transmise de MApN, în campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 şi-au pierdut viaţa, aproape 60.000 au fost daţi dispăruţi, iar peste 330.000 au fost răniţi în luptă.

După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Hirado: Naționaliștii au aniversat Ziua Armatei Române cu mesajul ”Unguri, plecați în Mongolia de unde ați venit”
Hirado: Naționaliștii au aniversat Ziua Armatei Române cu mesajul ”Unguri, plecați în Mongolia de unde ați venit”

Un grup de naționaliști români a afișat bannere explicit antimaghiare la Ziua Armatei Române organizată la cimitirul din Valea Uzului, arată presa maghiară. O fotografie publicată de un site unguresc arată un banner plin de greșeli de ortografie.

 

Ziua Armatei Române s-a încheiat cu parada torțelor. Comandant. „E o activitate specific militară”
Ziua Armatei Române s-a încheiat cu parada torțelor. Comandant. „E o activitate specific militară”

Ziua Armatei Române s-a încheiat cu ceremonii impresionante în mai multe oraşe din țară. La Buzău, Bucureşti ori Bistriţa, militarii au cântat şi au făcut paradă pe străzi, purtând făclii aprinse.

Ziua Armatei, sărbătorită fără ministru, după demisia lui Vasile Dîncu. Mesajul președintelui Iohannis
Ziua Armatei, sărbătorită fără ministru, după demisia lui Vasile Dîncu. Mesajul președintelui Iohannis

Armata României și-a sărbătorit marți pentru prima dată Ziua, fără să aibă în frunte un ministru plin. La ceremoniile de la Mormântul Ostașului necunoscut din Capitală a fost prezentă întreaga conducere a Forțelor Terestre, Aeriene și Navale.

Ziua Armatei, marcată prin ceremonii militare şi religioase. Iohannis şi Ciucă, prezenţi la ceremonia din Parcul Carol I
Ziua Armatei, marcată prin ceremonii militare şi religioase. Iohannis şi Ciucă, prezenţi la ceremonia din Parcul Carol I

Ziua Armatei Române va fi marcată, marţi, prin ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane de flori în mai multe oraşe din ţară.

Ciucă, de Ziua Marinei: Voi sprijini în continuare derularea programelor de modernizare a Armatei şi Forţelor Navale
Ciucă, de Ziua Marinei: Voi sprijini în continuare derularea programelor de modernizare a Armatei şi Forţelor Navale

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, în mesajul cu prilejul Zilei Marinei şi al Forţelor Navale, că va sprijini în continuare, de la nivelul Guvernului, derularea programelor de modernizare a Armatei şi Forţelor Navale.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.