Ce presupune „cocktailul” de anticorpi primit de Donald Trump. Poate fi folosit și în România pentru tratarea cazurilor Covid

×
Codul embed a fost copiat

Tratamentul de care a beneficiat președintele american Donald Trump în lupta cu noul coronavirus este într-un studiu clinic și în România.

Este vorba despre un cocktail de anticorpi, care a ajuns și la Institutul Matei Balș din Capitală, de altfel singurul spital din Europa care participă la această cercetare.

În tot acest timp, medicii încă așteaptă dozele de Remdesivir, singurul tratament acceptat oficial pentru infecția cu SARS COV- 2.

Ce presupune cocktailul de anticorpi primit de Donald Trump

 

Pacienții diagnosticați cu SARS-COV-2 internați la Institutul Matei Balș care își vor da acordul să fie incluși în studiul clinic vor putea beneficia de cocktailul de medicamente pe care l-a primit chiar Donald Trump.

Dr. Adrian Marinescu: „Sunt doi anticorpi monoclonari. Ceea ce este cel mai important e primul tratament etiologic - care se referă la cauză! Dintre cei doi anticorpi, unul dintre anticorpi acționează exact la nivelul proteinei Spite, fiind - practic - sabia pe care o are virusul SARS COV 2 și prin care, efectiv, forează la nivel celular. Împiedicând intrarea în celulă nu va mai avea multiplicare. Și este și al doilea anticorp care acționează, de asemnea, la nivelul Coronavirusului. Deci, cei doi anticorpi împreună, practic, ar putea să fie o soluție viabilă pentru viitorul apropiat.”

Citește și
Când ar putea produce și România singurul medicament eficient împotriva Covid-19. ”Mari minuni nu mai putem face”
Când s-ar putea produce în România Remdesivir, singurul medicament eficient împotriva Covid-19
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Ce pacienți pot beneficia de acest tratament

 

Tratamentul poate fi folosit pentru cei cu forme medii sau severe. La nivel global, 1200 de bolnav și-au dat acordul să încerce acest cocktail de medicamente.

Dr. Adrian Marinescu: „S-ar putea că acești anticorpi monoclonali - că o discuție generală - anticorpi care sunt sintetici să fie o soluție mult mai bună decât Remdesivirul. Lucrurile acestea vor rezulta probabil în viitorul apropiat când studiul se vă încheia și vor fi și niste concluzii."

Pentru ca tratamnetul să fie aprobat pe scară largă este necesar ca studiul să fie încheiat, iar concluziile să arate clar că a fost în beneficiul bolnavilor.

Mai multe tratamente eficiente în lupta contra Covid-19 lipsesc în România

 

Până atunci, șansele pacienților depind de alte tratamente care s-au dovedit eficiente. Din păcate, unele dintre ele lipsesc.

Cristian Oancea, managerul Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara: „Așteptăm să ne vină de la Ministerul Sănătății, o să primim și Remdesivir și Tocilizumam. În acest moemnt nu mai avem, dar sperăm mâine sau poimanine să fie. Oricum avem și alte produse cu care putem să înlocuim, deci pacienții nu suferă în acest moment”.

Monica Adăscăliței, director executiv DSP Botoșani: „La Botoșani am primit luna trecută 40 de flacoane de remdesivir, care a ajuns aproape o săptămână pentru pacienții de pe Terapie Intensivă. În momentul de față, la Spitalul Județean nu există remdesivir, dar am făcut solicitări către București pentru a primi''

Medicamentul, cumpărat prin Comisia Europeană, este administrat celor care sunt în stare gravă.

Dr. Valeriu Gheorghiță, infecționist Spitalul Militar: „Acest antiviral care blochează multiplicarea virusului ar fi util dacă s-ar administra precoce, când incarcătura virală e mare și faza replicativă a virusului e în continuă evoluție, pentru că atunci când se instalează complicațiile sunt importante alte tipuri de tratament, cum ar fi corticoterapia, terapia anticoagulantă, imunomodulatoare”.

Comisia Europeană ne-a alocat aproximativ 14.000 de doze care au ajuns deja în țară. Alte 12.000, comandate de Ministerul Sănătății, urmează să ajungă luna aceasta - promit cei responsabili.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Criză de Remdesivir în mai multe state europene. Mare parte a stocului mondial, cumpărat de SUA
Criză de Remdesivir în mai multe state europene. Mare parte a stocului mondial, cumpărat de SUA

Mai multe state europene se confruntă cu o criză în aprovizionarea cu antiviralul Remdesivir, stocurile lor fiind pe sfârşite în timp ce numărul noilor cazuri de COVID-19 şi cel al spitalizărilor cresc.

Când s-ar putea produce în România Remdesivir, singurul medicament eficient împotriva Covid-19
Când s-ar putea produce în România Remdesivir, singurul medicament eficient împotriva Covid-19

Remdesivir, singurul medicament dovedit eficient, prin studii clinice, împotriva infecției cu noul coronavirus, ar putea fi produs și în Romania.

Primele doze de Remdesivir, pentru tratarea bolnavilor COVID, au ajuns la Spitalul
Primele doze de Remdesivir, pentru tratarea bolnavilor COVID, au ajuns la Spitalul "Victor Babeş" din Timișoara

Primele 35 de doze de Remdesivir, medicament antiviral folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, cu forme medii şi severe ale bolii şi sunt internaţi în secţia ATI, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.