(P) Aspecte esențiale de care sa ții cont dacă vrei să-ți construiești o casă mică

case mici ad
Pixabay.com

Când spunem „case mici” ne referim la construcții cu o suprafață totală de maxim 100 de metri pătrați, gândite economic, dar proiectate inteligent, pentru a oferi confort din punct de vedere al spațiului.

Sunt ideale pentru cuplurile tinere, dar și pentru vârstnici, iar mulți preferă să investească într-o casă mică decât să cumpere un apartament. Costurile de construcție vor fi mai mici decât în cazul unei locuințe mari, la fel și costurile de întreținere.

Sunt eficiente energetic, se încălzesc mai ușor pe timpul iernii, iar vara un aparat obișnuit de aer condiționat va fi suficient pentru a asigura confortul termic în întreaga locuință. În acest fel, facturile la utilități vor fi destul de mici, atât iarna cât și vara.

Desigur, o casă nu trebuie aleasă sau construită la întâmplare, chiar dacă ne referim la o căsuță mică și accesibilă ca preț. Iată câteva aspecte importante de care ar fi bine să ții cont.

Alege un proiect potrivit nevoilor tale

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să găsești modelul de casă pe care ți-l dorești. Nu te grăbi, analizează mai multe proiecte de case mici, discută cu familia și stabiliți împreună cum vreți să arate viitoarea voastră casă. Cel mai bine ar fi să apelezi la serviciile unor specialiști, care îți pot prezenta mai multe proiecte, astfel încât să poți alege foarte ușor cea mai bună variantă pentru nevoile tale.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Stabilește bugetul

Odată ales proiectul, poți începe să faci socotelile și să stabilești bugetul de care vei avea nevoie. Asigură-te că vei avea la dispoziție toți banii necesari și nu uita să iei în calcul și eventualele situații neprevăzute. Acestea pot apărea oricând, astfel că la bugetul calculat, mai adaugă o marjă de 20% pentru urgențe. E mai bine să rămâi la final cu niște bani în plus decât să nu îi ai atunci când va fi nevoie.

O casă în regie proprie costă mai puțin

Dacă vrei o casă fără etaj, o poți construi și în regie proprie, însă dacă ai ales un proiect de locuință cu etaj, legea te obligă să apelezi la experții în construcții. Avantajul construirii unei case în regie proprie este costul mai redus, pentru că nu va trebui să plătești decât pentru materiale. Estimativ, o casă construită în regie proprie, te va costa cu 40% mai puțin decât dacă vei apela la o echipă de constructori.

Alege cu atenție materialele de construcție

E drept că atunci când te-ai decis să-ți construiești o casă mică ai făcut-o și din rațiuni economice, însă nu ține cont doar de preț atunci când cumperi materialele. Chiar dacă ai angajat o echipă de constructori, ar fi bine să te ocupi personal de alegerea materialele, pentru că muncitorii nu țin întotdeauna cont de raportul optim calitate-preț.Informează-te înainte care sunt cele mai bune materiale și unde le poți găsi la cele mai convenabile prețuri. Ține cont că produsele cele mai ieftine nu sunt de foarte bună calitate, așa cum nici cele foarte scumpe nu sunt automat și cele mai bune.

De asemenea, ar fi bine să apelezi la o singură echipă de muncitori pentru întreaga lucrare, pentru că astfel vei plăti mai ieftin mâna de lucru. De obicei, beneficiarul plătește constructorului un avans de 5-10%, apoi plățile se fac eșalonat, după finalizarea fiecărei faze a construcției. La final, se achită și lichidarea, care este de 10-20%.

Pentru a nu avea probleme, nu ezita să închei un contract scris cu constructorii și nu efectua plăți în avans, pentru lucrări care nu au fost efectuate. Nu în ultimul rând, dacă vei reuși să convingi constructorii să fie de acord și cu perceperea unei garanții a lucrării, lucrurile ar sta și mai bine.

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, cu siguranță nu vei avea probleme atunci când vei începe să construiești o casă pentru tine și familia ta.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români

UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund, aducând noi oportunități de investiții pentru piața românească, prin lansarea a 14 noi fonduri mutuale.

Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024
Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024

PRO TV și VOYO sunt parteneri media principali ai GpeC. Aflat la a 19-a ediție anuală, GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment de E-Commerce și Digital Marketing din CEE și se va desfășura în București pe 20-21 Mai.

(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara
(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara

Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.